Menu
EUR
5 Mythes over een zijden dekbedovertrek

5 Mythes over een zijden dekbedovertrek

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Zijden dekbedovertrek mythes


Zijde staat bekend als luxe stof. Er bestaan diverse misverstanden, mythes, over zijden beddengoed. Hoe komt dat? Er gaan heel wat verhalen rond over zijde, die eigenlijk helemaal niet waar zijn of niet helemaal. Of sterker nog; het tegendeel is waar. Wij zetten een aantal mythes voor je op een rijtje.

Mythe 1: Zijde is te glad

Zijde is tot op zekere hoogte glad, maar voelt juist zacht aan; vandaar de uitdrukking ‘zijde zacht'. Zijde wordt vaak verward met satijn, wat zeer glad kan zijn. Satijn is een weving, maar meestal wordt er satijn van polyester mee bedoeld, een kunstmatige textiel gemaakt van aardolie. Een zijden dekbedovertrek daarentegen voelt juist zacht aan, maar kent ook een zekere gladheid wat fijn is voor de huid. Zijde heeft namelijk een polijstende werking op de huid en vermindert oneffenheden voortkomend uit slaapvouwen. Zijde voelt heerlijk zacht, teder en sensueel aan op de huid. Puur comfort.
 

Mythe 2: Zijden dekbedovertrekken moeten met de hand gewassen worden

Zijde kan wel degelijk in de machine gewassen worden, op 30 graden is voldoende, met gebruik van zijdewasmiddel. Stel wel het programma in voor wolwas in en centrifugeer op max 400 toeren. Het kan zijn dat zijde, na veelvuldig wassen, zijn wat glans verliest. Daarbij zeggen veel mensen juist nog meer van hun zijden dekbedovertrek te houden na het wassen. 
 

Mythe 3: Zijde krimpt na het wassen

Een zijden dekbedovertrek hoeft niet te krimpen in de was en met de standaard krimp is uiteraard rekening gehouden met het maken van het beddengoed. De maat van beddengoed is nooit exact. Met het knippen van de stof voor het beddengoed, houdt ons atelier al rekening met eventuele krimp.  Het is wel van belang de stof goed te behandelen. Was het niet te heet en stel het fijnwasprogramma in. Niet in met de droger.
 

Mythe 4: Zijden dekbedovertrekken zijn allemaal hetzelfde

Er is zoveel aan zijde te krijgen tegenwoordig; waar zit het verschil in? Een belangrijk verschil tussen het ene zijden product en het andere is de dikte. De dikte bij zijde wordt aangegeven met momme. Voor een zijden dekbedovertrek is 12-16mm de minimum kwaliteit. Ook kun je kiezen voor een hogere kwaliteit en gaan voor een zijden dekbedovertrek van 19 of 22 mm.
 

Mythe 5: Zijde trek aan mijn huid

Zijde is juist zeer bevorderlijk voor de huid. Doordat zijde zo zacht en glad is heeft zijde een polijstende werking op de huid. Heb je last van een droge of ruwe huid, dan is een zijden dekbedovertrek ideaal voor jou. Door de gladheid kan je huid er niet aan blijven haken en zijde voelt erg zacht aan. Daarbij heeft het een verkoelende werking en is zijde ook nog eens antistatisch en antiallergisch.

Slaap jij al onder een zijden dekbedovertrek? Wat zijn jouw ervaringen? Deel het met ons!

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!