De grote voordelen van een zijden dekbed

  • Geplaatst op
  • Door slaapadviseur Silk Heaven
  • Geplaatst in zijde, zijden dekbed
  • 0
De grote voordelen van een zijden dekbed

Wist u dat er, buiten zijden dekbedovertrekken en kussenslopen, ook zijden dekbedden bestaan en dat deze heel wat voordelen met zich meebrengen voor uw welzijn? We slapen zo’n 8 uur per dag, wat neerkomt op 1/3 van uw leven. Dit is reden genoeg om extra aandacht te besteden aan uw slaapomgeving. Er zijn meer voordelen dan de comfort en gevoel van luxe die u zult krijgen door te slapen onder een zijden dekbed.

Een zijden dekbed

De 5 grote voordelen van een zijden dekbed

  1. door het lichte gewicht van een zijden dekbed, vormt deze zich makkelijk naar uw lichaam en valt zacht om u heen. Hierdoor zult u minder bewegen en woelen tijdens uw slaap en daardoor een stuk rustiger slapen. Indien u last heeft van een slechte bloedsomloop of artritis, kan een zijden dekbed voor verlichting zorgen.
  2. Zijde is warmte- en vochtregulerend. Dit zorgt voor extra slaapgemak, zowel in de winter als in de zomer. Daarbij helpt een zijden dekbed tegen nachtzweten.
  3. Mocht u allergisch, gevoelig of astmatisch zijn, dan kan een zijden dekbed de oplossing bieden. Zijde is namelijk antistatisch en antiallergisch. Ook heeft huisstofmijt geen kans van overleven, doordat er geen voedsel te vinden is in zijde.
  4. Voor reumapatiënten kan zijde tevens pijn verlichtend werken. Doordat het bed textiel zo enorm glad en licht is, ontstaat er minder tot nauwelijks wrijving.
  5. Zijde kan ook wonderen verrichten voor huid . Buiten dat zijde dus antiallergisch en antistatisch is, wat een groot voordeel is bij het hebben van een gevoelige huid, eczeem en psoriasis, kan zijde ook gezien worden als anti aging hulpmiddel. Zijde bevat aminozuren die een hydraterende werking hebben op de huid. Een gehydrateerde huid is minder vatbaar voor rimpels. Ook voorkomt de gladheid van zijde het ontstaan van slaaprimpels.
  6. Het haar wordt tevens gehydrateerd door zijde en gespleten haarpunten worden voorkomen. Door de antistatische werking, behoort een warrige ochtendcoupe tot het verleden. Uw kapsel blijft langer in model zitten en dit kan u behoorlijk wat tijd besparen in de ochtend.


Buiten deze zes voordelen van zijde, is de slaapcomfort die het u brengt natuurlijk ook al reden genoeg om u eens te verdiepen in de wereld van zijde. Benieuwd naar zijden dekbedden en dekbedovertrekken?

Bekijk zijden dekbedden >

Slaapt u al tussen zijde? Wat zijn uw ervaringen en welke voordelen ondervindt u? Deel het met ons in een reactie, dat vinden we leuk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden