Dekbed wassen: hoe doe ik dat?

Een dekbed wassen is eigenlijk niet zo simpel als het op het eerste zicht lijkt. De meeste dekbedden kunnen volgens hun label wel gewassen worden, maar toch kan dit het dekbed wat schade toebrengen. Sommige wasmachines zijn te klein, het waspoeder niet geschikt of de stof te delicaat voor een dergelijke wasprocedure. Ook drogers zijn vaak een probleem, dus is het zeker aangeraden deze algemene richtlijnen te volgen voor u uw dekbed probeert te wassen.

Dekbed wassen: algemene tips

Als u uw dekbed wilt schoonmaken vanwege een vlek, zijn er enkele andere schoonmaakmethodes die u kunt toepassen. Het schoonmaken van bloed- of urinevlekken doet u het best met wat lauw water en een scheutje ammoniak. Andere vlekken, zoals koffie - of theevlekken, worden het best door een professional behandeld. Velen gebruiken Biotex voor het reinigen van deze vlekken, maar dit kan kringen op uw dekbed doen ontstaan. Bekijk wel eerst het waslabel of deze middelen gebruikt mogen worden.


Toch het dekbed wassen?


Als u toch het volledige dekbed wilt wassen, doet u dit het best in een wasserette of bij een wasserij. Zij hebben grote trommels. Dit kost ca. 18 euro per dekbed en het dekbed wordt dan aan de lucht gedroogd. Dat is het beste voor uw dekbed.


Als u zelf het dekbed gaat wassen


Voordat u het dekbed in de wasmachine stopt, controleer wasvoorschrift op het  waslabel. Als er een wastobbe op het label aanwezig is, kan het gewassen worden in de wasmachine. Een driehoek op het label geeft aan dat het dekbed gebleekt mag worden. Een cirkel in een vierkant betekent dat het desbetreffende dekbed in de droogtrommel mag worden gedroogd. Controleer dus zeker het label voor relevante wasinformatie voor u het dekbed gaat wassen.

Bestel hier online het beste zijde wasmiddel ter wereld, Tenestar

Echt hygiënisch slapen? Vraag hier uw gratis e-book aan: 5 Stappen naar huisstofmijt-vrij slapen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »