Egyptisch katoen

Egyptisch katoen wordt gezien als één van de beste katoensoorten die er bestaan. Het is van uitstekende kwaliteit en gaat heel lang mee. Egyptisch katoen is in landen als bijvoorbeeld Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten een begrip! Het geeft beddengoed extra allure zoals van een kwaliteitshotel. Egyptisch katoen betekent chic, luxe hotelkwaliteit en... bijna nergens te koop. Deze katoensoort is zo fijn (én sterk!) dat het heerlijk zacht aanvoelt.

In de shop van zijdendekbed.nl vindt u beddengoed van Egyptisch katoen:

  • Egyptisch katoen hoeslakens
  • Egyptisch katoen dekbedovertrek
     

U vindt bij ons de design collectie van Alexandre Turpault, een ontwerper die om de 2 jaar met nieuwe dessigns komt.  Dit beddengoed van Egyptisch katoen is van de beste kwaliteit.


Het Franse merk Alexandre Turpault

Sinds 1847, hebben linnen-wevers van Alexandre Turpault gewerkt met passie voor hun werk en hun beheersing van hun unieke expertise in de traditie van het produceren van fijn linnen.  Alexandre Turpault biedt collecties die volledige harmonie uitstralen.
"Strevend naar de hoogst mogelijke kwaliteit met onze producten, zijn we zorgvuldig in onze creaties: In lijn met de trends van het huis, biedt onze ontwerper u een breed scala aan originele en gewilde kleuren, verfijnde en gedetailleerde creaties met linten, borduursels of "Venise" opengewerkt kant."


Wat is Egyptisch katoen?

Egytisch katoen beddengoed is van katoen uit Egypte. Volgens de geschiedenis zou men in Egypte 12.000 v.C. al katoenen stof hebben. Wat in ieder geval zeker is, is dat er al eeuwen Egyptisch katoen verbouwd wordt en men in Egypte erg trots is op hun topkwaliteit.


Wat zijn de voordelen van Egyptisch katoen?

  • In Egypte is het klimaat perfect voor het kweken van de katoenplant. Daardoor zijn de vezels van Egyptisch katoen langer. Hoe langer de vezel, hoe fijner, zachter, sterker en de stof is als resultaat. Het gaat ook niet pillen. Katoen beddengoed van mindere kwaliteit, is van korte, dikkere vezels en gaat sneller pillen.  Beddengoed van Egyptisch katoen voelt fijner en zachter aan dan “standaard” katoen. Het staat ook bekend om de duurzaamheid, het gaat lang mee.
  • Egyptisch katoen is goed kleurvast. Dit komt door de goede absorberende eigenschappen. Dit feit maakt Egyptisch katoen zeer geschikt voor beddengoed en handdoeken.


Bekijk nu de collectie Egyptisch katoen >

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden