Handgespreid zijden dekbed, wat is dat?

Een zijden dekbed: hand gespreid of wildzijde? Wat is het verschil? Je kunt zijden dekbedden op 2 manieren produceren, de ene manier is machinaal de andere manier is hand gespreid.Bekijk hier de foto's en uitleg:

Bij machinale productie worden de cocons met 'pop' erin vermalen tot pulp, daarna wordt het gebleekt en gespreid in een dekbed. De levensduur van dit soort dekbedden is ongeveer 3 tot 5 jaar.  Deze noemen we meestal 'wildzijde dekbed'. De naam heeft overigens niets te maken met in het wild levende zijdemotten.

 
Bij hand gespreide dekbedden worden de cocons opengemaakt, de 'pop' wordt er uit gehaald en gebruikt voor medicijnen of voeding. Vervolgens worden de cocons uit elkaar getrokken tot vliezen. Die vliezen worden gestapeld tot de gewenste dikte.  dekbedden hebben een levensduur van 15 tot 20 jaar. Ook worden tijdens dit proces geen chemicaliën gebruikt. Men gebruik slechts wat water. In vergelijking met wol, katoen, polyester en dons is de productie Eco vriendelijk en diervriendelijk. Productie van katoen staat op nummer 1 van het schadelijkste voor ons drinkwater ter wereld (WNF). Bij het verwerken van wol en polyester komen veel chemische middelen te pas. Bovendien is een product met een lange levensduur ook duurzaam.Silk Heaven heeft uitsluitend handgespreide dekbedden in de collectie van het het merk Emperior Silk, Silkweb en Vitapur.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »