Vloeren in slaapkamer: PVC vloer

  • Geplaatst op
  • Door slaapadviseur Silk Heaven
  • 2

De slaapkamer is een belangrijk deel van het huis. Het is één van de kamers waar de meeste tijd wordt doorgebracht en daarom is het belangrijk dat deze optimaal wordt ingericht met stijlvol meubilair. Daarnaast levert de vloer een belangrijke bijdrage aan de slaapkamer. Zo kan deze zorgen voor een stijlvol uiterlijk gecombineerd met de meubels maar is het ook heerlijk om met vloerverwarming uit bed te stappen.

Voor- en nadelen van PVC vloeren

PVC vloeren zijn er in 2 varianten. Zo zijn er PVC klik vloeren en PVC lijm vloeren. Er is een groot aantal voordelen van PVC vloeren.
Zo zijn de klikvloeren eenvoudig te leggen. De klikvloeren zijn te leggen zonder aanpassingen aan de ondergrond en kunnen gebruikt worden met een ondervloer als zeer stil ervaren.
Nadelen van de klik vloer  is dat ze een hogere warmte-isolatie hebben dan lijm vloeren.

De voordelen van een lijm vloer zijn dat ze ideaal zijn voor vloerverwarming wat zeer prettig is in de slaapkamer wanneer u met de blote voeten uit bed stapt. Een nadeel ten opzichte van klik vloeren is dat het legwerk gespecialiseerder is.
Het grootste voordeel van PVC vloeren ten opzichte van vloerbedekking is dat het makkelijk schoon te houden is en dat het waterbestendig is.

Reacties

  1. Liesje Liesje

    Wat een handige blog! Ik heb laatst geholpen in het nieuwe huis van mijn zusje en ze hebben daar ook pvc vloeren boven gelegd! Heel handig ook, makkelijk schoon te houden inderdaad!!

  2. Femke Femke

    Wij hebben ook een PVC vloer liggen op onze slaapkamer van www.vloerenkamer.nl ik ben er heel tevreden over. Die van ons is naadloos, vind ik wel zo hygienisch omdat wij meerdere katten hebben. Zo blijven er geen haren etc in de naden achter! Bovendien ligt hij al een paar jaar en ik heb nog geen krasje kunnen ontdekken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »