Waarom slapen met bh en nachtmode goed kan zijn

Waarom slapen met bh en nachtmode goed kan zijn

Er is lange tijd beweerd dat slapen met een BH slecht kan zijn voor de borsten. Is dit wel zo en waarom? Om wat voor bh’s gaat het en hoe zit het dan met andere nachtmode? Er is heel wat over te zeggen en de meningen over de voor- en nadelen van het dragen van nachtmode en ondergoed zijn verdeeld. Er wordt op het moment namelijk ook beweerd dat het dragen van bh’s en nachtmode wel degelijk een positief effect kan hebben op de borsten en het lichaam. Hoe zit dit precies?

De meningen over bh’s en nachtmode

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het dragen van een bh en nachtmode zorgen voor stevigere borsten. Een bh verandert niks aan de elasticiteit van de huid en het is onvermijdelijk dat borsten na een bevalling of abrupt gewichtsverlies gaan hangen. Veroudering kan hier tevens aan bijdragen en is onomkeerbaar. Een bh kan wel zorgen voor beter slaapcomfort, maar het helpt niet tegen hangborsten.

De meningen zijn verdeeld en sommige vrouwen menen wel degelijk het positieve effect van het dragen van lingerie te ervaren. Een lingeriedeskundige is ervan overtuigd dat bh’s in bed wel zeker kunnen bijdragen aan het behoud van stevige borsten. Er blijken meerdere klanten te zijn die het positieve effect zelf ervaren.

Een andere plastische chirurg benadrukt hoe het dragen van een bh striemen kan voorkomen. Wanneer een vrouw grote borsten heeft, kan het zijn dat deze tijdens de slaap naar de zijkant beginnen te hangen waardoor de huid oprekt en striemen ontstaan.


Slapen in comfort

Wanneer u ervoor kiest om met een bh aan te slapen zijn er wel een paar aandachtpuntjes. Kies voor een goede luchtdoorlatende bh. Pas ook op voor beugels, aangezien deze onaangenaam kunnen zijn voor de huid en vervelend kunnen prikken. Het is aan te raden een bh zonder beugels te kiezen of een speciale nacht bh. Nachtmode kan zorgen voor extra comfort, zeker bij het hebben van een grote boezem.

Wist u dat zijden het dragen van zijden nachtmode nog meer voordelen met zich meebrengt? Zo bevat zijde aminozuren die een hydraterende werking hebben op de huid. En een gehydrateerde huid is een gezondere huid. Daarbij is een gehydrateerde huid ook minder vatbaar voor rimpels. Tevens is zijden nachtmode zoals een kimono natuurlijk heerlijk zacht en glad en zorgt het voor een wel heel fijne slaapcomfort.

Slaapt u liever zonder of met bh of nachtmode? Wat zijn uw ervaringen? Deel het met ons in een reactie!


 


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »