Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 november 2016

Wat is de juiste draaddichtheid van een comfortabel dekbedovertrek

Egyptisch katoenen dekbedovertrek en draaddichtheid

Thread count lijkt een steeds populairdere term binnen de marketingwereld van Egyptisch katoen. Maar wat houdt de draaddichtheid eigenlijk in wanneer we het hebben over een Egyptisch katoenen dekbedovertrek? Wat zegt de draaddichtheid over jouw dekbedovertrek? De draaddichtheid zegt zowel iets over de zachtheid als kwaliteit van je dekbedovertrek, maar het is niet de enige factor die in acht genomen dient te worden bij het uitkiezen van een comfortabel dekbedovertrek.

Wat is Egyptisch katoen?

Katoen komt af van de katoenplant. Het is een eencellige vezel die uit de zaden van de katoenplant groeit. Doorgaans zijn mensen dol op katoen vanwege de zachtheid en de luchtdoorlatendheid. Veelal wordt het gezien als een comfortbaal materiaal voor kleding en dekbedovertrekken.

Egyptisch katoen onderscheidt zich van andere katoensoorten met een langere vezel. Deze vezels zorgen, op het moment dat deze worden gesponnen, voor een sterkere draad. Een sterkere draad zorgt voor duurzaamheid en een hogere kwaliteit katoen.

Wat zegt de draaddichtheid over je dekbedovertrek?

De draaddichtheid geeft aan hoeveel draden er op een inch (2,5cm2)  worden gebruikt. Des te hoger de draaddichtheid, des te zachter het dekbedovertrek. De draden worden zowel in de breedte als in de lengte geteld. 100 draden in de breedte en 100 draden in de lengte, resulteren in een draaddichtheid van 200.

Het is echter niet zo dat de kwaliteit steeds beter wordt, zolang de draaddichtheid blijft toenemen. Een draaddichtheid van 200 staat voor een erg hoge kwaliteit. Een dekbedovertrek met een draaddichtheid boven de 400 zal waarschijnlijk alleen hoger zijn in prijs, niet zo zeer in kwaliteit.

Door de hoge concurrentie binnen de markt, komt het voor dat producenten claimen producten aan te bieden met een extreem hoge draaddichtheid van 800 of 1200. Echter is dit praktisch gezien haast onmogelijk.

Een consumentenbond heeft onderzoek laten doen naar een dekbedovertrek met draaddichtheid van 1200. Het bleek dat de draaddichtheid in werkelijkheid slechts op 416 uitkwam. I.p.v. de draden te tellen, had de producent het aantal vezels geteld waaruit één draad is samengesteld. Op deze manier kwam de uitkomst van het rekensommetje een stuk hoger uit.

Laat je dus niet misleiden op het moment dat je een dekbedovertrek uitkiest. Een draaddichtheid van 180 is prima, een draaddichtheid van 200 is een uitstekende kwaliteit, maar alles boven de 400 zal waarschijnlijk vooral een stuk duurder zijn; niet per se een stuk beter.

Wat is jouw ervaring met Egyptisch katoen? Ben jij je bewust van de draadtelling van jouw katoenen producten? Deel het met ons in een reactie! 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »