Wat zijn dekbedden?

  • Geplaatst op
  • Door slaapadviseur Silk Heaven
  • 0

Wat is een dekbed? Het lijkt een simpele vraag. Een dekbed of donsdeken (Belgisch woord) is een vervanging van de klassieke deken. Het bedtextiel dat over een dekbed heen gaat, noemt u een dekbedovertrek of dekbedhoes. Een dekbed kan gevuld zijn met diverse materialen. Zo zijn er: dons dekbedden, zijden dekbedden, dekbedden van scheerwol, vele variaties synthetische dekbedden. Vernieuwende, natuurlijke materialen zoals...

Tencel en bamboe  bieden u ook een goed slaapcomfort. Ook het haar van dieren kan gebruikt worden voor de vulling van een dekbed: kamelenhaar, kashmir. De vulling is afgestemd op de warmte die men wil bieden: dit is aangegeven in warmte klassen of in het woord, zoals zomerdekbedden voor de warme maanden en all season dekbedden, 1 voor het hele jaar. De 4 seizoenen dekbedden bestaan uit 2 delen: een dunner en een dikkere uitvoering. Deze zijn in de winter aan elkaar te verbinden voor een extra dik dekbed.

De buitenkant van een dekbed noemt u de tijk. U dient altijd een dekbedovertrek te gebruiken om uw dekbed. Dekbedovertrekken wast u regelmatig. Het dekbed een paar keer per jaar of u hoeft het slechts buiten te luchten, zoals bij zijden dekbedden.

Het is belangrijk om beddengoed te kiezen dat past bij uw persoonlijke wensen. Heeft u het snel te warm? Heeft u het snel te koud? Wat is uw slaapkamertemperatuur? Heeft u last van nachtzweten of huisstofmijt allergie? Moet het wasbaar zijn. Al deze vragen spelen mee bij de keuze van een goed dekbed. Laat u daarom goed adviseren voordat u uw keuze maakt.

Om u alvast te informeren, heeft Silk Heaven op haar website een vergelijking geplaatst van de diverse soorten dekbedden: dekbedden vergelijken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden