Zo slaap je op warme zomernachten: 6 tips

Zo slaap je op warme zomernachten: 6 tips

Ook zo'n moeite met slapen wanneer het warm is? Zie je daarom op tegen de zomermaanden? Geen paniek. Over het algemeen is de zomer een seizoen waar erg naar wordt uitgekeken. Echter is niet iedereen blij met de zomer. Heb je last van nacht zweten? Lig je wakker omdat het te warm is? Met deze tips slaap je optimaal.

Slaap goed en fris in de warme zomer

Over het algemeen is de zomer een seizoen waar erg naar wordt uitgekeken. Echter is niet iedereen blij met de zomer en de hoge temperaturen. Wat als je helemaal niet van warmte houdt en je het de hele dag de schaduw moet opzoeken. Erger nog, hoe slaap jij door die warme zomernachten heen? In dit artikel tips voor optimaal slaapgemak tijdens de warme zomernachten, zonder nacht zweten en andere ongemakken. Beddengoed van zijde is één van de oplossingen. Slapen in een pyjama van zijde kan tevens helpen. We hebben 6 tips op een rijtje gezet, zodat ook jij lekker kunt slapen in de zomer.


6 Tips om lekker te slapen in de zomer:

  1. "Houd je hoofd koel"! Het is niet alleen een uitdrukking. Ook een tip om te zorgen voor een hoofdkussen dat geen extra hitte veroorzaakt. Kies materiaal dat vocht- en temperatuur regulerend is. Zoals zijde
  2. Zorg dat je je niet te veel inspant voor het slapen gaan. Inspanning verwarmt het lichaam en zorgt ervoor dat je het al te heet hebt voordat je in slaap valt. Neem een lauwe douche of mediteer voor het slapen gaan om optimaal tot rust te komen
  3. Houd de ramen overdag dicht en ’s nachts open
  4. Overdag is de lucht warm buiten. Deze warme lucht wil je dus niet binnen hebben. Zet de ramen pas ’s avond open en laat het huis doorwaaien
  5. Schaf een ventilator aan om jezelf van een fris briesje te voorzien gedurende de nacht. Zet de ventilator wel op een afstandje en niet te dichtbij je bed.
  6. Slaap naakt of kies voor nachtkleding die je niet te veel opwarmt, zoals nachtkleding van zijde. Zijde heeft een warmte regulerende werking en zijde voelt tevens koel aan
  7. Gebruik een zomer dekbed. Een en hetzelfde dekbed gebruiken het hele jaar door, kan alleen bij goed geïsoleerde woningen met een slaapkamertemperatuur die het hele jaar hetzelfde is. Een zijden zomerdekbed zorgt voor een optimaal slaapcomfort.
  8. Zorg voor genoeg verduistering. Slaap je slecht in omdat het te licht is? Gebruik dan een verduisterend zijden slaapmasker. Je lichaam maakt pas melatonine aan, het zogenaamde slaaphormoon, als het donker is. 

In de zomer zijn de dagen een stuk langer en wordt het dus al vroeg licht. Mocht je al moeite hebben met slapen in de zomer, dan is het dus verstandig om te zorgen dat je niet wakker gehouden wordt door andere prikkels. Zorg voor een goed verduisterde slaapkamer, zodat je niet ’s ochtends vroeg wakker schrikt door de zon die er al vrolijk op los schijnt.

 

Kies voor vocht- en warmteregulerend beddengoed (van zijde)

Een dekbed van zijde heeft een verkoelende werking op het lichaam. Ze zijn verkrijgbaar als zomerdekbed, allyear en 4 seizoenen dekbed. Zijde is namelijk vocht- en warmte regulerend, wat ervoor zocht dat je lichaam wordt opgewarmd wanneer het koeler wordt en afgekoeld wanneer de temperaturen stijgen. Zo geniet je tijdens het slapen altijd van een optimale temperatuur. Ook kun je kiezen voor een dekbedovertrek zijde, die tevens vocht- en warmte regulerend werkt en koel aanvoelt.


 

Heb jij nog tips voor optimaal slaapgemak tijdens de warme nachten? Deel het met ons in een reactie.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden