Menu
EUR
3 Redenen om een matrasbeschermer  te gebruiken

3 Redenen om een matrasbeschermer te gebruiken

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Een matrasbeschermer is een hoeslaken dat over je matras gaat en onder je hoeslaken. Een molton heeft hetzelfde doel. Molton wordt gebruikt als productnaam, hoewel het eigenlijk een techniek is die een soort badstof of flanelachtige look heeft. Heel pluizig. Vaak is het van katoen. Ontdek hier de 3 redenen om een matrasbeschermer niet weg te laten in je slaapkamer.

3 Redenen om een matrasbeschermer te gebruiken

1.Verleng de levensduur van je matras

In 10 jaar tijd komt er gemiddeld 1200 liter vocht in je matras. Voornamelijk uit transpiratie. Je kan je voorstellen dat dit niet zo goed is voor het matras. Het zal ervan slijten. Een goed matras kost wat en dat wil je graag beschermen, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten. Gebruik daarom een matrasbeschermer. Dit is een barrière tussen je lichaam en het matras. Je gebruikt hem onder je hoeslaken. Wassen hoeft niet zo vaak: je wast het hoeslaken. De molton of beschermer was je maar een paar keer per jaar.  Hetzelfde geldt voor je hoofdkussen.

Bekijk Tencel™ matrasschermer >

2. Hygiëne en huisstofmijt allergie

Wanneer je een Tencel™ hoeslaken matrasbeschermer-in-1 gebruikt, ben je binnen 5 weken verlost van de huisstofmijten die van nature leven in je matras. Van deze bijna onzichtbaar kleine diertjes kan je ook op latere leeftijd een allergie ontwikkelen. Om een huisstofmijt allergie bij kinderen te voorkomen, raad o.a. dr. Oz het gebruik van matrasbeschermers aan.  

Het unieke aan dit Tencel™ hoeslaken matrasbeschermer-in-1, is dat het ademend is, 50% meer vocht op kan nemen dan katoen, waterdicht en niet zwetend. Omdat het waterdamp wel doorlaat en geen water, heb je dit voordeel ten opzicht van normale matrasbeschermers. Deze bestaan uit een bovenlaag van textiel en waterdichte laag aan de onderkant. Dat voelt aan als plastic. Bij het product wat ik hier noem, voelt het ook aan als plastic. Echter ademd het en het kraakt niet. 

Tencel™ is een zacht textiel, gemaakt van houtvezels. Het is het topmerk in lyocell textiel. Het bestaat sinds 2001, wordt gemaakt in Oostenrijk en heeft diverse duurzame keurmerken. 

Bekijk Tencel™ matrasschermer >

3. Hitte verminderen

Soms ervaar je meer warmte van je matras. Met name komt dit voor bij traagschuim matrassen. Deze verbeteren de doorbloeding, wat dan als meer warmte kan aanvoelen. Om dit op te lossen, kan je een zijden hoeslaken gebruiken. Of een topper van een warmte regulerend materiaal. Wat ook kan, is het Tencel™ matrasschermer- hoeslaken-in-1 gebruiken: dit type in Exclusief uitvoering, bevat verkoelende microparels. In deze video zie je hoe dit dan wat langer frisser aan kan voelen. Hier slaap je dan rechtstreeks op. Zonder hoeslaken erover heen. 

Bekijk Tencel™ matrasschermer >


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!