Menu
EUR
4 Moederdag cadeautips voor mooi haar of oplossing bij nacht zweten

4 Moederdag cadeautips voor mooi haar of oplossing bij nacht zweten

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Nachtzweten is een veelvoorkomend probleem. Zeker onder de vrouwen die last hebben van overgangsklachten. En met Moederdag zo vlak door de deur dachten wij:
Wat als we je nu een cadeautip kunnen geven die oprecht waardevol is en weer eens wat anders dan het gebruikelijke bosje bloemen.

Waar menig mens namelijk reikhalzend uitkijkt naar de zomer, is dit voor de vrouwen die last hebben van nacht zweten een periode waarin slapen een kwestie van ‘overleven’ wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Aangezien slapen nog altijd de manier is waarop lichaam en geest zichzelf voorziet van de broodnodige energie voor de komende dag.

Nacht zweten maakt dat ‘opladen’ voor deze vrouwen bijna onmogelijk

Denk eens hoe het voelt als je meerdere keren per nacht wakker wordt, omdat je  beddengoed doordrenkt is met zweet. Niet fijn toch? Of simpelweg de slaap niet kunnen vatten, omdat ze het gewoonweg zo warm hebben dat slapen oncomfortabel wordt. Al met al niet de bedoeling. En een serieus probleem waar mensen- en vooral vrouwen- veel last van kunnen ondervinden.

Dus wil je jouw moeder helpen met dit probleem? Geef haar dan snel deze tips, want ze kunnen en wezenlijk verschil uitmaken als het aankomt op nachtrust. Natuurlijk met bijbehorende cadeautips!

  1. De slaapkamer ventileren.

De ideale slaapkamertemperatuur ligt om en nabij de 17 graden Celsius.Nu begrijpen wij dat dit op de warmere dagen best een uitdaging kan zijn om de slaapkamer aangenaam koel te houden.


Cadeautip:
Dit kan echter wel gemakkelijk verwezenlijkt worden door middel van een airco. Als deze voor het slapengaan wordt aangezet is de slaapkamer voldoende, aangenaam afgekoeld om nachtzweet-klachten te verminderen.

 

  1. Ontspanning

Stress kan zorgen voor een hoop vervelende kwaaltjes en nachtelijk zweten is er hier een van. Gespannenheid in het lichaam kan ervoor zorgen dat je hier flink meer last van krijgt.


Cadeautip:
Geef je moeder een cursus Mindfulness of Yoga cadeau om haar te helpen ontspannen. Niet alleen handig voor het slapengaan, maar ook om ergere, lichamelijke klachten te voorkomen. Niet alleen leuk dus, maar ook heel nuttig, gezond en gezellig! Zeker als je besluit om met zijn tweetjes te gaan.

 

  1. Kruiden

Er zijn een tal van kruiden die nacht zweten kunnen verminderen. Hop, soja en salie zijn bijvoorbeeld natuurlijke oestrogeenrijke planten. En ze staan erom bekend warmteaanvallen te verminderen. Raadpleeg je apotheker voor advies.


Cadeautip:
Wat dacht je van een leuk boek waarin de natuurlijke werking van kruiden wordt uitgelegd, of een kruidentuintje waarmee ze zelf haar hop, soja en salie mee kan kweken? Tuineren werkt namelijk ook eens ontspannend. Zo sla je twee vliegen in één klap!
Wil je alles weten over Eerste hulp bij nacht zweten? Download dan het gratis e-book >

 

  1. Synthetisch textiel vermijden

Synthetische stoffen zijn een echte boosdoener als het aankomt op zweten. Het is beter om natuurlijke stoffen te gebruiken om onder, in of op te slapen. Zijde, bijvoorbeeld. Deze stof staat bekend om zijn warmte regulerende eigenschappen en zijn dus ideaal voor de persoon die het veel te snel warm heeft.


Cadeautip:
Nachtkleding van zijde, maar ook een zijden kussensloop of beddengoed van zijde kan voor iemand die last heeft van nacht zweten een ware uitkomst zijn. Houd je haar langer in model! Ideaal om cadeau te geven voor Moederdag en ook nog eens eco geproduceerd. Een zijden kussensloop is aanbevolen door kappers en dermatologen.  9 Van de 10 gebruikers van het Silk Heaven zijden kussensloop raad het aan anderen aan. Als dat geen geliefd Moederdag cadeau is!

Bestel hier je zijden kussensloop.

Bestel je nu voor 7 mei 2018 bij Silk Heaven? Gebruik dan kortingscode moeder18. Dan speel je automatisch mee in de loterij! Je maakt dan kans op een gratis ontbijt op bed voor 2 personen t.w.v. 44.95 euro.  

 

Wat Moederdagcadeaus betreft: Ga jij liever voor leuk, of praktisch?

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!