Menu
EUR
7 'Speciaal-voor-mannen-voordelen' van een zijden kussensloop

7 'Speciaal-voor-mannen-voordelen' van een zijden kussensloop

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

We kennen allemaal de voordelen van zijde. Meestal worden deze doorgetrokken naar de dames onder ons. Tenslotte is er niets prettiger dan opstaan met gezond en glanzend haar en zacht aanvoelende huid zonder onflatteuze slaapvouwen. Een zijden kussensloop heeft echter ook veel voordelen voor mannen. 

De meeste heren onder ons hebben geen tijd en zin in ellenlange beauty rituelen. Crèmes, haarproducten en dergelijke zijn dan ook niet per direct aan hen besteed. Waar vrouwen op jonge leeftijd al beginnen met smeren, gaan mannen zich later pas druk maken om bepaalde uiterlijke veroudering. Ook bij hen worden rimpels iets wat ze liever kwijt dan rijk zijn. Een zijden kussensloop kan helpen bij het vertragen van rimpels die uit slaapvouwen zouden voortkomen, lezen wij in publicaties van dermatologen. 

7 Voordelen van zijde en een zijden kussensloop voor mannen*

1.Fris slapen: anti transpiratie

Zijde slaapt comfortabel. De stof is ideaal tegen nacht zweten en voelt heerlijk koel tijdens warme, klamme dagen. Dit komt omdat een zijden kussensloop zich aanpast aan je lichaamstemperatuur.  Zijde verwarmt bij kou en werkt verkoelend bij hitte. Het neemt 30% van het eigen gewicht op in vocht en geeft het af aan de lucht: lekker droog slapen dus. 

Bekijk zijden kussenslopen >

2.Zijde: huidverzorging zonder smeren

We noemden het hierboven al: mannen hebben vaak geen tijd en zin in het aanbrengen van dag- en nachtcrèmes blijkt uit een onderzoek. Een beetje aftershave volstaat. Desondanks vinden ook de heren vouwen in de huid een vervelende bijkomstigheid van slapen. Een kussensloop van zijde helpt de huid te hydrateren en helpt slaapvouwen te voorkomen. Zijde bevat daarnaast antioxidanten, een bekend anti-veroudering ingrediënt in cosmetica en natuurlijke aminozuren. 

Bekijk zijden kussenslopen >

 

3.Zijde is hypoallergeen 

Zijde biedt geen goede leefomgeving voor huisstofmijten en is daardoor anti allergisch te noemen. Zijde is als een woestijn voor hen. Bovendien is de stof zo fijn en dicht geweven, dat vanaf een kwaliteit van 16 momme en hoger, huisstofmijten er niet doorheen kunnen. Ideaal bij allergische klachten of astma.

4. Kan helpen bij haarverlies

Omdat zijde een zo 'wrijving-vrij' mogelijk materiaal is, helpt zijde bij dat de haarfolikels niet uitgetrokken worden door de wrijving van bijvoorbeeld katoen aldus Charles Worthington, 30 jaar hairstylist van A-celebrities: "You can avoid waking up with bed head by sleeping on Silk Pillowcases, cotton causes more friction and disrupts the hair cuticles". De kussensloop is ook geschikt bij mensen die last hebben van alopecia. 

Bekijk zijden kussenslopen >

5.Vermindering van huidklachten

De stof is niet alleen een fijn anti-aging middel, maar is ook nog eens vriendelijk voor de huid. Daarom is het zijde ideaal voor de mannen die last hebben van rosea, acne en eczeem of een gevoelige huid.

Bekijk zijden kussenslopen >

6.Het slaapt heerlijk

Natuurlijk heeft zijde allerlei voordelen, maar laten we niet vergeten dat zijde gewoonweg heerlijk aanvoelt. Zo zijn er zijden boxershorts die heerlijk luchtig zijn en daarom net zo prettig slapen. Een zijden heren kimono is heerlijk om in huis te relaxen. Kortom: Ook voor de mannen is zijde pure weldaad. 

Bekijk cadeaus voor hem>


7.Minder geurtjes

Overmatig zweten geeft niet alleen een nare geur af, het leidt ook tot bacteriegroei en eventueel schimmels. Deze kunnen zelfs infecties veroorzaken. Gelukkig, is zijde een ademend textiel en verminderd geurtjes veroorzaakt door transpiratie. Zijde is van nature antibacterieel en antischimmel

Bekijk cadeaus voor hem>
Bekijk zijden kussenslopen >

*Deze informatie is gebaseerd op publicaties en onderzoeksresultaten die vrij op het internet te vinden zijn. Silk Heaven kan deze eigenschappen niet persoonlijk garanderen en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor deze informatie.

Heb jij al een zijden kussensloop? Welke voordelen zie jij zelf voor de mannen? 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!