Menu
EUR
De beste tips om eczeem te verhelpen

De beste tips om eczeem te verhelpen

Door: Silk Heaven, Mirna Reacties: 0

5 Tips tegen eczeem

  • Ontdek de veroorzaker van je eczeem

    Het klinkt misschien nogal voor de hand liggend, maar hoe goed zijn de oorzaken van jouw eczeem in kaart gebracht? Heeft het bij jou te maken met stress, het weer of voeding? Ben je wellicht allergisch voor huisdieren of huisstofmijt. Kijk eens of je eczeem vermindert wanneer je je dieet verandert of wanneer je wat verplichtingen laat varen. Misschien is het nodig om eens een allergietest te doen, indien je dit nog niet gedaan hebt?

     

  • De beste en tevens slechtste tip: Niet krabben

    Als het zo makkelijk zou zijn geweest om niet te krabben, dan zou je het niet doen. Het kan heel frustrerend zijn wanneer iemand met de tip komt om niet te krabben. Alsof je daar zelf nog niet aan gedacht had. Echter klopt het wel. Krabben verergert de boel, maar je kunt niet anders soms. Probeer echter ook naar alternatieven te zoeken. Probeer je huid, wanneer deze enorm jeukt, af te koelen met ijs in een washandje (niet schuren). Ga een rondje buiten lopen in de frisse lucht. Vraag iemand om een potje te kaarten, zodat je door de afleiding niet toegeeft aan je jeukaanval. Ook kun je de dokter vragen om verkoelende zalf of mentholpoeder. De verkoelende werking zorgt voor een afname van de jeuk.

  • Eet gezond

    Ongezond eten is voor niemand goed, maar al helemaal niet wanneer je last hebt van eczeem. Drink veel water en eet veel groenten en fruit. Gezonde en verse gevarieerde voeding kunnen wonderen doen voor je huid. Het drinken van water kan er tevens voor zorgen dat je huid minder droog is, wat je eczeem kan verminderen.

  • Verzorg je huid goed: slaap op een zijden kussensloop

    Zorg voor een goede huidverzorging. Denk hierbij aan neutrale en vocht inbrengende producten. Vaak is het goed om weg te blijven van geparfumeerde producten, aangezien deze de huid juist kunnen irriteren. Smeer je na het douchen direct in, zodat je huid niet te droog wordt.

    Een originel Silk Heaven 100% zijden kussensloop is:
    - anti allergisch
    - ivoor is ongeverfd en ongebleekt
    - zacht en glad, zodat de huid zo min mogelijk irritatie krijgt van wrijving met bijvoorbeeld het ruwe katoen

  • Voorkom stress

    Iets lukt niet, je moet te veel doen of te veel mensen zeuren aan je hoofd en direct begin je te krabben. Herken je dit? Vaak is stress één van de oorzaken van eczeem of is het net dat zetje in de rug die je over die drempel duwt richting een jeukaanval. Als je merkt dat je gespannen raakt, trek je dan even terug. Ga mediteren of even in bed liggen, om zo even helemaal tot rust te komen. Een deken om jezelf heen wikkelen kan helpen prikkels op je huid te voorkomen en de jeuk te laten verdwijnen. Beddengoed en een kussensloop van zijde helpen bij eczeem. De zijde voelt zacht en glad aan en heeft tevens een verkoelende werking. Zijde is ook antistatisch en anti allergisch. Dit ontspannen momentje, laat dus niet alleen je geest en lichaam tot rust komen, maar ook je huid.

     


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!