Menu
EUR
De invloed van beddengoed op je nachtrust

De invloed van beddengoed op je nachtrust

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Nachtrust en beddengoed

Je bent je bewust van het belang van een goede nachtrust, maar ben je je ook bewust van het belang van het juiste beddengoed? Dat een comfortabel matras nodig is om fijn te kunnen slapen is een feit, maar hoe zit het met de rest van het beddengoed? Beddengoed heeft meer invloed op de nachtrust dan je wellicht denkt. Lig je bijvoorbeeld vaak te woelen, dan kan dit een teken zijn dat je hoofdkussen niet bij je past. Misschien heb je het regelmatig warm of juist te koud, waardoor je uit je slaap gehouden wordt. In dit artikel nemen we de invloed van beddengoed onder de loep, zodat je kunt zien of jouw beddengoed juist de slaap bevordert of verslechtert.


Het juiste beddengoed

Een ondersteunend hoofdkussen

Hoe staat het met jouw hoofdkussen gesteld? Geeft deze voldoende steun? Of een kussen de juiste ondersteuning biedt, is te merken aan hoe je de volgende ochtend wakker wordt. Heb je last van een stijve nek, dan kan het zijn dat je kussen te zacht of juist te hard is. Ook kun je ervoor kiezen om een speciale neksteun te gebruiken, indien verschillende kussens je niet de juiste ondersteuning lijken te bieden. In dit geval kun je langs een beddenspecialist gaan om uit te zoeken wat voor jou de beste ondersteuning biedt.

Het juiste dekbed

Er is een breed scala aan verschillende dekbedden te verkrijgen. Dit is niet zonder reden. Ieder persoon is anders en heeft daarom ook behoefte aan een ander type dekbed. De een heeft liever een dikker zwaarder dekbed, terwijl de ander zo min mogelijk druk op zijn of haar lichaam wilt voelen en daarom liever kiest voor een licht en dun dekbed. Vooral gedurende de Nederlandse zomer is een geschikt dekbed van belang. De ene nacht is het stukken warmer dan de ander, wat vraagt om een dekbed geschikt voor verschillende temperaturen. Natuurlijk kun je voor de zekerheid je winterdekbed in de buurt houden, om jezelf warm te houden tijdens de koudere zomernachten. Ook kun je kiezen voor een zijden dekbed. Zijde werkt namelijk vocht- en warmte regulerend, waardoor deze erg geschikt is voor de zowel warmere als koudere nachten.

Een comfortabel dekbedovertrek

Onderschat het belang van een comfortabel dekbedovertrek niet. Dit lijkt misschien enkel een hoes, maar dit is het onderdeel van je beddengoed wat direct in contact staat met je huid. Het materiaal van een dekbedovertrek is van extreem belang. Het dient ademend en vochtregulerend te zijn, om zo te voorkomen dat u niet last krijgt van nachtzweten. Beddengoed van zijde is warmte- en vochtregulerend, antistatisch en antiallergisch. Daarbij voelt het (zijde)zacht en glad aan, wat erg comfortabel slaapt.

Hoe belangrijk acht jij je beddengoed? Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Deel het met ons in een reactie! 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!