Menu
EUR
Dekbedden voor koukleumen: Het 4-seizoenendekbed

Dekbedden voor koukleumen: Het 4-seizoenendekbed

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

We beginnen bij het begin: Wat is een 4-seizoenendekbed en waar gebruik je deze voor? 

** Verder onderin dit bericht: Meer tips voor koukleumen, zoals verwarmende kruidenthee om zelf te maken **

Om een lang verhaal kort te maken -en de naam zegt het-: Een 4-seizoenen dekbed is een dekbed waarmee je alle seizoenen vooruit kunt. Naar gelang het seizoen of je behoefte aan warmte of frisheid, gebruik je het dunne of dikkere deel. De twee losse dekbedden kan je eenvoudig aan elkaar bevestigen voor extra warmte en comfort in de koude wintermaanden. Ideaal voor in slaapkamers waar de temperatuur ’s winters beneden gemiddeld is (tussen de 10 en 16 graden Celsius), of voor de mensen die het snel koud krijgen in een slaapkamer met gemiddelde temperatuur (17-19 graden Celsius).

Een voorbeeld van welke dekbedden je aan elkaar kan koppelen is een Emperior Silk all year dekbed 300g/m2, geschikt voor slaapkamers met een stabiele temperatuur rond de 19 graden, en een zomerdekbed (175g/m2). Een zomerdekbed is bedoeld is voor de warmere zomernachten met temperaturen boven de 20 graden en voor mensen die last hebben van hitte of nacht zweten.
Samen zorgen deze  voor een dekbed met voor extra warmte en toch op de juiste manier ventileert zodat je geen last krijgt van overmatige transpiratie.  
Limited Edition (op=op): het 400g/m2 zijden dekbed Van Silk Heaven merk combineren met de 100, 175 en 300 g/m2 van het merk Emperior Silk

Bekijk uitleg over vulgewichten >

Heb je al een zijden zomerdekbed? Dan kan je het nu eenvoudig uitbreiden met het dikkere dekbed.

 

Waarom een 4 seizoenen dekbed en geen extra deken?

Een 4-seizoenen dekbed maak je aan elkaar vast, zodat er als het ware één dikker dekbed ontstaat. Het nadeel van een extra, los dekentje (of een sprei) is dat deze vaak slecht ventileert bovenop het dekbed en dekbedovertrek als het bijvoorbeeld van synthetisch materiaal is, zoals fleece. Ook ligt het er los bovenop waardoor de deken, gedurende de nacht makkelijk verschuift wanneer je wisselt van slaaphouding. Dan ligt hij op de grond en heb je het alsnog koud.

Welke vulgewicht dekbed kies ik? 
Bekijk onze keuzehulp pagina hier>

 

Hoe maak je een 4-seizoenen dekbed aan elkaar vast? 

De meeste 4-seizoenen dekbed sets komen met knopen en knoopsgaten waarmee je deze aan elkaar kan bevestigen, zusterknoopjes, of linten in de hoeken (link sichoe). Zo zorg je ervoor dat de dekbedden ook in het overtrek op hun plek blijven. Ook de all year en zomerdekbedden beschikken over een knoop en knoopsgat-systeem waardoor je deze gemakkelijk aan elkaar vast kan maken en heerlijk warm de winter door kan! 

Zusterknoopjes

Meer tips voor Koukleumen

1. Verwarmende drankjes, zoals gember thee, zouthoutthee. Of dit recept van Margriet.nl

– 1 theelepel zwarte thee of 1 zakje zwarte thee
– 2 kruidnagels
– 1 kardemom peul
– ½ kaneelstokje
– stukje citroenschil

Breng 750 ml water aan de kook en schenk het op de ingrediënten. Laat dit 5 minuten trekken. Zeef de thee en schenk het heet in vier theeglazen. Garneer eventueel met een citroenschilletje of een kaneelstokje.

2. Wisseldouches; warm en kouder, voor een goede doorbloeding van je huid
3. Thermo ondergoed
4. Draag buiten een muts. Een mens verliest het meest van haar lichaamswarmte langs het hoofd


Ben jij alweer toe aan wat extra warmte tijdens de nachten? Of wacht je tot het écht koud gaat worden voordat jij jouw 4-seizoenendekbed tevoorschijn haalt? Deel hier ook tips om snel op te warmen. 

Bekijk zijden 4 seizoenen dekbed Belcanto>
Bekijk zijden 4 seizoenen dekbed Dolce>


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!