Menu
EUR
Deze vitamines helpen je om beter te slapen

Deze vitamines helpen je om beter te slapen

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Heb je moeite met in slaap vallen? Of merk je dat je veel woelt tijdens de nacht? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar het kan heel goed zijn dat vitamines jouw oplossing zijn voor een betere nachtrust. Lees verder en kom erachter welke vitamines invloed hebben op je slaap en hoe je deze (extra) binnenkrijgt.

6 Slaap vitamines op een rijtje

Vitamines zijn voedingsstoffen voor je lichaam. Ze zijn van belang voor de groei, het herstel en het goed laten functioneren van je lichaam. Oftewel ze zijn onmisbaar. Er zijn tientallen vitamines die je lichaam nodig heeft. We lichten er een paar uit die met slapen of in slaap vallen te maken hebben. We hebben er hieronder 6 voor je op een rijtje gezet.

1.Vitamine C

Dat Vitamine C belangrijk is voor je immuunsysteem wist je misschien al wel. Maar wist je ook dat de vitamine helpt bij in slaap vallen? Bij dezen. Vitamine C krijg je binnen via het eten van onder andere sinaasappels, aardbeien, broccoli of kiwi’s. Tip: eet elke avond vlak voor het slapen gaan een kiwi en je zal merken dat je sneller in slaap valt.

Bekijk het beste zijden dekbed >

2.IJzer

IJzer zorgt er niet per se voor dat je in slaapt valt. Een ijzertekort kan er daarentegen wel voor zorgen dat je niet kunt slapen. Het is dus belangrijk dat je ijzergehalte goed in balans is. Je kan een eventueel ijzertekort aanvullen met supplementen.

 3.Magnesium

Een belangrijke in het rijtje. Magnesium helpt je lichaam namelijk om hét slaaphormoon melatonine aan te maken. Bij een gebrek hieraan kan je melatonine supplementen slikken. Maar het is natuurlijk altijd beter wanneer je lichaam dit zelf aanmaakt. Magnesium zit onder andere in noten, pompoenpitten en groene bladgroenten.

Keuzehulp zijden dekbed? Bekijk tips en interactieve videos >

4.Vitamine B12

Een tekort aan vitamine B12 leidt tot onder andere slaapproblemen. Dit lijkt onlogisch aangezien B12 het lichaam helpt met het produceren van energie. Toch is het voor een fijne nachtrust belangrijk om je vitamine B12 voldoende op peil te hebben. Eet dan vooral (af en toe) vlees en vis of vervangers hiervan. Veel vegetariërs en veganisten hebben namelijk een een tekort aan vitamine B12.

5.Calcium

Met een calcium tekort val je prima in slaap. Je slaapcyclus daarentegen wordt wel flink verstoord. En dat zorgt voor een onrustige nacht en wakker worden met wallen onder je ogen. Calcium zit in zuivel zoals yoghurt en kaas maar ook in groenten zoals (boeren)kool en broccoli.

6.Vitamine D

De laatste in het rijtje. Vitamine D oftewel de welbekende zon vitamine. Te weinig vitamine D kan leiden tot kwalitatief slecht slapen. Het is wat lastig om vitamine D via eten binnen te krijgen. Het beste is dus om supplementen met vitamine D te nemen. Vooral in de Nederlandse winter waar we weinig zon zien.

Naast je vitamines in balans hebben voor een goede nachtrust is het van groot belang dat je zo comfortabel mogelijk ligt. Niet te warm, niet te koud. Een heerlijk comfortabel bed bedoelen we dan. Op deze manier komt je lichaam nog meer tot rust en zal je nog dieper en beter slapen. Voor beddengoed waarbij het voelt alsof je in een hotelbed ligt ben je bij Silk Heaven aan het juiste adres. Met een enorme keuze uit 100% zijden dekbedden en zijden kussenslopen.

Bekijk het zijde aanbod hier >


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!