Menu
EUR
Het onverwacht grote effect van het opmaken van je bed

Het onverwacht grote effect van het opmaken van je bed

Door: Silk Heaven Reacties: 0

Als het gaat om het opmaken van je bed, zijn er 3 typen mensen. Ontdek ze hier en je zult zien tot welke jij behoort. En het onverwacht grote effect op je leven ervan. Boeddhistische monnik Nick Keomahavong vertelt in zijn video, met bijna 3 miljoen weergaven, hoe en waarom aan de hand van een voorbeeld.

Neem dezelfde persoon en zet hem of haar in 3 verschillende scenarios. Laat deze persoon dit dan herhalen, steeds weer. Opstaan en wel of niet je bed opmaken, doe je elke dag… Dat deze gewoonte dus een gevolg heeft voor je dagelijks leven en hoe je de wereld ziet, vind ik niet zo een gekke gedachte. Lees mee. Voor het gemak gebruik ik even ‘hem’.

3 Types: rondom je bed opmaken

Gewoonte 1: Hij gaat naar bed, slaapt, wordt wakker. Hij is chagrijnig bij wakker worden, snoozed, rolt wat in het bed, kijkt op zijn telefoon vanaf zijn bed, staat op en gaat naar de badkamer. Poets rustig zijn tanden, wast zich. Neemt de tijd. Gaat terug naar de slaapkamer en maakt zijn bed op.

Gewoonte 2:  Hij gaat naar bed, slaapt, wordt wakker. Staat meteen op. Maakt zijn bed netjes op. Schikt alles netjes en gaat naar de badkamer. Poets zijn tanden, wast zich. En gaat de deur uit.

Gewoonte 3: Hij gaat naar bed, slaapt, wordt wakker. Neemt zijn tijd, staat dan pas op. Naar de badkamer. Poets zijn tanden, wast zich. Hij gaat niet terug naar de slaapkamer en gaat de deur uit.

Dus dezelfde persoon, 3 verschillende lifestyles. Een derde van je leven besteed je in de slaapkamer. Dat heeft effect op je gewoontes. En gewoontes hebben een effect op je leven en relaties. Het is niet goed en niet slecht; het zijn slechts gevolgen.

Welke effecten heeft het opmaken van je bed?

Effect van gewoonte 1:  Wat hij zichzelf leert met dit gedrag, is uitstellen. Dit patroon zal zich herhalen in huiswerk, werk, projecten, klusjes. Alles zal langzaam gaan, met uitstelgedrag, dingen pas doen tegen de deadline enzovoorts.

Effect van gewoonte 2: Degene die meteen uit bed komt bij de wekker leert zichzelf onbewust: weten hoe hij makkelijk en helder problemen oplost. 1 Ding tegelijk. En daarna naar het volgende gaat. Hij traint de mind:  Ik maak taak 1 af. Daarna taak 2. Enzovoorts. Want de mind is al gestructureerd en getraind op die manier. Door opstaan en meteen je bed opmaken.

Effect van gewoonte 3: Deze persoon cultiveert luiheid, en het ‘niet geven om’. Ik kom terug vannacht dus waarom zou ik mijn bed opmaken.  Dat draag je mee als je bij je vrienden bent, op je werk, op school. Bijvoorbeeld: te laat komen op mijn werk, wat maakt het uit. Niet weten taken af te bakenen, dus chaos, vaak dingen niet af hebben. Slordig zijn met je vriendschappen, dingen zeggen die je beter niet kan zeggen. Dat is wat je jezelf leert als je deze gewoonte dagelijks herhaald. Met het niet opmaken van je bed.

Het advies over het opmaken van je bed

Iets wat je 1/3 deel van je leven doet, heeft een GROOT effect. Onze acties hebben gevolgen.
Ook dus zoiets schijnbaar onbelangrijks als het wel of niet opmaken van je bed.
Dat sijpelt door in je dagelijks leven en je interacties met anderen.

Je hoeft niets te veranderen. Wees je wel bewust wat voor een rol je gewoontes hebben op je leven, je werk, je persoonlijke relaties… Misschien wel omdat je je bed niet opmaakt..? Het is in ieder geval 1 ding wat er een groot effect op heeft.

Wat ga jij doen?

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=DUKiMeROIKE


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!