Menu
EUR
Hoe verzorg ik mijn Silk Heaven zijden kussensloop?

Hoe verzorg ik mijn Silk Heaven zijden kussensloop?

Door: Silk Heaven - Mirna Reacties: 0

Je slaapt heerlijk op je originele Silk Heaven kussensloop van pure zijde. Je wilt zo lang mogelijk genieten van dit natuurproduct . Inmiddels is hij onmisbaar! Je neemt hem ook mee op vakantie, een weekendje weg. Nu je eenmaal hebt ontdekt wat 100% zijde doet voor je huid en haar, wil je niets anders meer. Hoe verzorg je een zijden kussensloop? Ontdek het hier van mij, zijde expert en owner founder van Silk Heaven.

Zijden kussensloop

Pure zijde, dat is het materiaal dat verantwoordelijk is voor de hydraterende eigenschappen voor de huid. Een puur zijden kussensloop is een 100% natuurproduct, opgebouwd uit snaren van aminozuren (eiwitten) met dezelfde pH-waarde als de huid en het haar. Zijde is huidvriendelijk en bevordert heling van de huid. Daarom wordt zijde gebruikt in cosmetische toepassingen. De helende werking van zijde op de huid, is te danken aan het eiwit fibroïne. Dit eiwit komt alleen voor in 100% zijden kussenslopen. Hier kan je alle voordelen van slapen op een zijden kussensloop nog eens lezen.

 

Reviews


Patricia L. Geverifieerde koper - 5 star rating - 05/19/19

Zijden sloop Het zijden sloop bevalt prima. ik heb hem gekocht omdat ik graag wil dat mijn haar beter blijft in conditie.  Ik heb hem nog tekort om dat te voelen maar hij ligt heerlijk. 
Zo gauw hij gewassen is gaat Ik Bij er direct weer op.  Ik wil niet meer zonder. 
Ook op vakantie neem ik mijn sloop mee.

Gerda S. Geverifieerde koper - 5 star rating - 04/24/19

Perfect!
Heel fijn en zacht kussensloop. 
Merk het verschil voor de huid en het haar.

Sandra B. Geverifieerde koper - 5 star rating - 03/20/19

Zijde kussensloop Helpt tegen haarbreuk en pluizig haar


Verzorgen van een zijden kussensloop

In een notendop: de wassymbolen


Het wasmiddel

Omdat zijde een eiwit is, mag het alleen gewassen worden met een zijdewasmiddel, zonder optische witmakers. Was je het een keer met een normaal wasmiddel, dan zal het sneller slijten. De normale slijtage van zijde is een scheur. Meestal net naast de naad. Hoe lang een zijden kussensloop bij dagelijks gebruik meegaat, wisselt per persoon. Dat kan 1,5 jaar zijn of bijvoorbeeld 4 jaar.

Het beste zijdewasmiddel, is Tenestar. Dit biologisch afbreekbare wasmiddel, is geschikt voor zijde, niet voor wol. Juist dat, maakt dat je zijde sloop mooier blijft glanzen. De fijnwasmiddelen in de supermarkt zijn geschikt voor zijde en wol. Dat mag ook. Zolang op de achterkant van de fles staat, dat het geschikt is voor zijde. Mijn advies is om een biologisch wasmiddel te gebruiken. Daar zijn diverse merken van o.a. Ecover.

Tenestar is niet in supermarkten verkrijgbaar. Wel online en voordelig per 3 flacons.

 

Hoe zat het ook weer? 3 Verschillende ‘satijnen’ kussenslopen

Satijn, zijde, soms is er verwarring. Bij Silk Heaven vind je alleen 100% zijde. De natuurlijke zijde. Met mijn achtergrond in textielkennis en sinds 2009 zijde expert, zet ik ze nog eens voor je opeen rijtje:

1.Zijden kussensloop (zijde)

Zijde is een 100% natuurlijk Moerbei zijde is de beste zijde soort, door de lange vezels. Daarvan kan een satijnweving gemaakt worden, die zo heerlijk zacht en glad is en alle voordelen geeft voor je huid en haar.
Van zijde is bewezen dat het hydraterend is voor de huid vanwege o.a. de aminozuren in zijde, welke alleen in pure zijde voorkomen

2.Satijnen kussensloop (polyester)

Met satijn wordt meestal een kussensloop van 100% polyester of ander synthetisch materiaal bedoeld. Soms wordt dit verward met zijde, wat heel begrijpelijk is. In de jaren ’70 mocht zijde namelijk nog op het waslabel staan van polyester kleding! Inmiddels is de term ‘zijde’ al jaren beschermd bij EG wetgeving en mag alleen voor echte zijde gebruikt worden.
Hoe het materiaal te herkennen? Kijk in het waslabel. Daarin zal staan polyester of synthetisch. Satijn is feitelijk een manier van weven, waardoor een gladde, glanzende stof ontstaat. Helaas komt het voor, meestal uit onwetendheid, dat verkopende partijen aangeven dat het zijde is, als het om polyester gaat. De verpakking meldt vaak ook niets anders dan ‘satijn’. Kijk dus in het waslabel.

3.Satijnen kussensloop van katoen/ katoensatijn (katoen)

Ook al is deze kussensloop in satijnweving zachter dan normaal katoen, het blijft katoen. Een grove vezel, met schubben, die verantwoordelijk zou zijn voor ‘schade’ aan haar en huid.



Wassen van een zijden kussensloop: het wasprogramma



Kies voor handwas of in de machine voor het handwasprogramma/ wolprogramma op 30ºC met maximaal 400 toeren centrifuge.
Was de zijde apart. Dus niet met andere kleuren of andere materialen. Dat kan risico op slijtage geven. Geen nood, je wasmachine verbruikt net zo weinig water als nodig is om een kleine hoeveelheid wasgoed te wassen. Dat doen moderne wasmachines vanzelf. Of je kiest eco stand. Heb je dat niet, dan kan je altijd handwas doen.

Droog het zijden kussensloop aan de lucht. Hang het netjes uit, uit de zon en niet op een verwarming. Het droogt snel en je kan als je in de ochtend wast, het in de avond weer opdekken. Strijken is wel fijn, hoewel niet noodzakelijk. Dat doe je op de laagste stand van het strijkijzer. En liefst als het je kussenhoes nog net niet helemaal droog is. Je mag ook wat stoom gebruiken, uiteraard ook op de laagste temperatuur.

De volledige wasvoorschriften vind je hier>
De wasvoorschriften zijn ook bijgesloten in de verpakking van elk Silk Heaven 100% zijden kussensloop.

Dirk H. Geverifieerde koper - 5 star rating -03/10/19

Kussensloop Heerlijk, glad, en vooral een koel gevoel, ik vind het fijn en houd het voortaan bij zijde slopen.


Is wassen op 30°C graden voldoende?

Ja. 30 Graden volstaat voor zijde beddengoed. Er leven geen huisstofmijten in zijde. Wassen op 60 graden is met name bedoeld om deze (normale, altijd aanwezig) beestjes te doden. Bovendien is zijde anti bacterieel. Vandaar dat het ook extra fijn is te gebruiken bij acne. En wasmachines zijn tegenwoordig zoveel beter dan vroeger. Op 30 graden gaat er al veel schoon.

 

Wat doe ik met vlekken op mijn kussensloop?

Oei, je hebt gekrabt? En nu zit er een bloedvlekje op je kussensloop. Spoel dit meteen af met koud water en daarna wassen volgens de voorschriften.

Bij andere of oudere vlekken, smeer deze in met het vloeibare zijdewasmiddel. Laat dit 10 minuten intrekken. Was het daarna op het wol wasprogramma met voorwas- en hoofdwasprogramma. 

Laat het kussensloop niet te vuil worden, was het op tijd.  Bijvoorbeeld elke week.
Heb jij nog was tips? Deel ze hier.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!