Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
25 september 2013

Onderzoek: Gezondere slaap met TENCEL®

Op Heimtextil 2007 in Frankfurt presenteerde Lenzing, uitvinder van Tencel®, de resultaten van dit onafhankelijk slaap onderzoeksproject voor het eerst. Het project richtte zich op de invloed van beddengoed op de slaap kwaliteit en ontspanning.


De gerenomeerde slaap-onderzoekswetenschapper, Univ.-Prof Dr. Maximilian Moser, onderzocht invloed van TENCEL® beddengoed op slapende mensen. Er werden metingen gedaan van factoren die gezondheid beïnvloeden, zoals de hartslag, de kamertemperatuur en luchtvochtigheid en andere factoren die de slaapkwaliteit direct beïnvloeden. Het onderzoeken van de voorgenoemde zaken maakt het mogelijk om een conclusie te trekken over het subjectieve welzijn, en hoe het lichaam hierop reageert. Een 24 uurs ECG speciaal ontwikkeld voor dit doel -de “HeartMan”- legde de hartslag van 24 proefpersonen vast. Deze mensen sliepen om de beurt 1 week in verschillende soorten bedtextiel. In dit onderzoek verglijkt men TENCEL® met katoen en polyester. Het doel van de test was de invloed van de verschillende materialen te meten en hun effect op de personen, en hoe het hun algemene gevoel van welzijn beïnvloed.

TENCEL® demonstreert een droomachtige slaap kwaliteitsindex
De "vegetatieve slaapkwaliteit index" in deze testen geeft een waarde die staat voor ontspanning en herstel gedurende de slaap. Deze objectieve waarde geeft aan in welke tijdsperiode gedurende de nacht herstelwaarden met betrekking tot hartslag veranderlijkheid meting werden bereikt: hoe lager bijvoorbeeld de hartslag, hoe intensiever de slaap en dus de herstelwaarde die dit teweegbrengt. De resultaten van de tests laten zien dat de mensen in een TENCEL® bed een betere nachtrust hebben. De slaapkwaliteitsindex van de testpersonen is 61% hoger dan van polyester.

TENCEL® wordt alleen maar beter en beter
Als we kijken naar de week als een geheel valt er iets interessants op. Na een gewenningsperiode van ongeveer 3 dagen slaapt men beter met TENCEL® dan in het begin van de week. Vergeleken met de andere bedmaterialen neemt TENCEL® een grote vlucht in termen van resultaten. Bij polyester aan de andere kant neemt het subjectieve gevoel van welzijn (behaaglijkheid) af en in het standaard katoen bed blijft het hetzelfde. In het algemeen helpt TENCEL® beddengoed het zweten tegen te gaan, en het wordt beschouwd als kalmer en meer ontspannend, wat zorgt voor een betere subjectieve kwaliteit van de nachtrust vergeleken met polyester.

TENCEL® leidt tot betere prestaties
De testpersonen gaven aan dat zij zich met TENCEL® minder snel op de dag uitgeput voelden in vergelijking met polyester. Ze konden zich beter concentreren en leden niet aan een gebrek aan energie. Aldus kan TENCEL® de kracht van presteren gedurende de dag verbeteren en aanzienlijk bijdragen aan het algemene gevoel van welzijn.Bron:Vertaald uit het Engels
Research project uitgevoerd door:
JOANNEUM RESEARCH - Istitut fur NichtinvasivE Diagnostik Franz-Pichler-Strasse 30 - 8160 Weiz, Austria Titel: “de invloed van textiele materialen op de kwaliteit van slapen”

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »