Menu
EUR
Slaap jij naakt? Ontdek hier hoe Nederlanders slapen

Slaap jij naakt? Ontdek hier hoe Nederlanders slapen

Door: Slaapadviseur Mirna Reacties: 1

Jongeren tussen de 18 en 25 jaar slapen in 9% van de gevallen naakt. Dat is een stuk minder dan de oudere generatie, waarbij 20% naakt slaapt. Bij de deelnemers aan het onderzoek met een leeftijd van 26 tot 46 jaar slaapt 18% naakt. De meerderheid slaapt dus het liefst met kleding aan.

 


Britten slapen graag naakt

Britten blijken veel vaker naakt te slapen dan Nederlanders: 40% ten opzicht van 20%! Bij deelnemers van 55+ is het zelfs 45%. Uit een nieuw onderzoek onder volwassene Britten, blijkt dat mensen die naakt slapen hebben over het algemeen een gelukkigere relatie hebben. Meer dan 57% van wie naakt slaapt geeft aan een gelukkige relatie te hebben. Bij pyjama-dragers is dat 48% en bij een huispak 38%...
 


Welke nachtkleding dragen we in bed?

35% Van de jongeren slaapt het liefst in zijn/haar ondergoed. In de leeftijd 45+ is de pyjama en het nachthemd met 36% veruit het populairst. Dit onderzoekdoor Noviodata is een opdracht van Smulders textiel, bedddenverkoper.
 


Silk Heaven nachtmode wordt met zorg gemaakt door de ervaren vakmensen in het atelier. Dat deze zijde nachtmode artikelen zeer geliefd zijn rondom de Kerstdagen, blijkt elk jaar uit de grote druktes.

Mannen vaker naakt

1019 Nederlanders deden mee aan deze enquête. De helft man en de helft vrouw. Daar zat ook een opvallend verschil in: Vrouwen slapen liever in een nachthemd of pyjama (49%) en mannen dragen liever ondergoed in bed, 37%.

Dit onderzoek is in 2015 voor het eerst gedaan, daarom is niet te zeggen of de uitslag veranderd is ten ten opzicht van bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Het kan zijn dat mensen nu iets makkelijker naakt in bed stappen dan vroeger. De onderzoekers vinden het wel opmerkelijk dan Nederlands weinig naakt slapen. 


Voordelen van naakt slapen

  1. Om goed te slapen zou je een lagere temperatuur nodig hebben (dat staat haaks op onderzoek dat aangeeft dat je warme voeten nodig hebt om in slaap te vallen) 
  2. Naakt heb je het kouder en dan verbruik je meer calorieën: een idee om af te vallen? Ik zou gaan voor hoe je het lekkerst slaapt, afvallen lijkt me meer iets wat je doet met een dieet of sport
  3. Door naakt tegen aan liggen, maak dat je allbei eerder oxytocine, een hormoon, aanmaakt. Oxytocinezou is goed voor je immuunsysteem en bloedruk
  4. De Britse onderzoekers stellen dat naakt slapen eerder leidt dat een vrijpartij. Misschien slapen ze daarom zo graag naakt?
Bron: RTL Nieuws
Bron: Daily Mail


Reacties (1)

gravatar
erwin
Geplaatst op 2016-01-20 16:23:13
Ja
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!