Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
13 mei 2013

Slaapdossier: nachtzweten

Mogelijke oorzaken
Meestal zijn opvliegers/ zweten een stress reactie waardoor er epinephrine en norepinephrine in het bloed afgegeven worden. Dit veroorzaakt een verhoogde bloedstroom en zo neemt de hitte toe. Door te gaan zweten probeert het lichaam af te koelen. De 2e meest voorkomende oorzaak is dat het lichaam gewoon te warm is. Dat kan komen doordat lakens, dekbed of dekens te goed isoleren.
Er zijn echter nog meerdere oorzaken aan te wijzen voor het nachtzweten.

De bekendste oorzaken zijn:

  1. De overgang bij vrouwen. Er zijn evenwel ook mannen die last hebben van de menopauze en dan noemt de toestand die veroorzaakt wordt door afname van de concentratie van mannelijke hormonen in het bloed de andropauze
  2. Slaap-apneu. Het is mogelijk dat nachtzweten een teken van slaap-apneu is. Zeker als men ook nog een stevige snurker is en overdag vaak erg moe is, dan is het aanbevelenswaardig een onderzoek te starten naar je slaap.
  3. Suikerziekte
  4. Alcohol en sommige medicijnen. Hierbij valt bij de medicijnen vooral te denken aan de antidepressiva, de anti-angst medicijnen en de pil. Lees altijd even de bijsluiter of vraag het na bij je arts
  5. Gekruid eten. Zo zit er in chilipeper de stof capsaicin. Deze stof stimuleert meteen de zenuwuiteinden en verwijdt de hersenbloedvaten.
  6. Andere ziektes (deze laten wij hier even buiten beschouwing)

Wat kunt u zelf doen?
1. Luchtige kleding en dekbed: geen synthetische stoffen gebruiken, maar katoen, zijde of bamboe
2. De slaapkamer zo koel mogelijk houden
3. Geen alcohol of scherpe kruiden gebruiken

Tip: Wij hebben positieve reacties gehad van dames in de overgang die veel verlichting ervaren m.b.t. nacht zweten, door te slapen onder een 100% zijden Silkweb dekbed.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »