Menu
EUR
Dekbed kopen: Hoe voorkom je een miskoop?

Dekbed kopen: Hoe voorkom je een miskoop?

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Wanneer ben je toe aan een nieuw dekbed kopen? Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien heb je het te warm of te koud onder je dekbed, heeft deze simpelweg zijn beste tijd gehad of zit je in een verhuizing en koop je een nieuwe bed of boxspring.  

De aanschaf van een nieuw bed of matras, misschien in een andere maat dan voorheen, is de reden om na te gaan of je beddengoed toevallig niet ook aan vervanging toe is Bij een verhuizing kan het zelfs zo zijn  dat je dekbed plotseling niet meer bij je nieuwe slaapklimaat past. Andere slaapkamertemperatuur, andere warmteklasse van dekbed. Het is sowieso leuk om met een doel te winkelen. Maar waar moet je op letten als je een nieuw dekbed wilt kopen? Hoe voorkom je een miskoop? Dit ligt gedeeltelijk aan de reden van vervanging.

 

Wij hebben er een paar voor je opgesomd en geven je tips om je op weg te helpen bij het dekbed kopen

 

1.Een dekbed kopen om een oude te vervangen

De gemiddelde levensduur van een matras zit om en nabij de 10 jaar. Hoe lang een dekbed meegaat, kan erg wisselen afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal. Een zijden dekbed kan 10 jaar meegaan (bron: Wonen.nl) Na deze periode is het vanuit hygiënisch en kwalitatief oogpunt verstandig om je dekbedden te vervangen. Niet zo gek, want je brengt tenslotte een derde van je leven door in bed, onder je dekbed en op je matras. Deze krijgen het dus flink te verduren: na 10 jaar tijd is er gemiddeld 1200 liter vocht in je matras gekomen Ben je tevreden over je huidige dekbed? Dan is er geen enkel bezwaar om op zoek te gaan naar een gelijkwaardig alternatief.

 

2.Een dekbed kopen welke beter bij je slaapwensen past: niet te warm, niet te koud

Het kan ook zomaar zijn dat, in de loop der jaren, andere slaapwensen zijn ontstaan dan oorspronkelijk het geval was. Dit kan te maken hebben met een ontstane allergie, klachten zoals nachtzweten of omdat je gewoon naar iets zoekt wat meer comfort zal bieden. Vergelijk daarom eens wat de materialen doen voor je slaapcomfort. In dit schema zie je een handige vergelijking:  

 

3.Een dekbed kopen wat beter bij het slaapklimaat past

In geval van een verhuizing kom je er vaak achter dat geen enkele slaapkamer hetzelfde is. Zo is een appartement vaak beter geïsoleerd en dus warmer, waar (oudere) woningen kouder of tochtiger kunnen zijn. Ook kleine verschillen zoals enkele of dubbele beglazing kunnen al een wezenlijk verschil maken in hoe warm en vochtig een slaapkamer is. Een dekbed aanpassen op je slaapklimaat is wenselijk, omdat dit de nachtrust bevordert. Goed slapen, is fit weer opstaan. Niet te warm, niet te koud.

 


Extra tips bij aanschaf van een nieuw dekbed


a. Let op het verschil in materiaal.
Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen dons en zijde? Of tussen synthetisch en katoen? Lees hier meer over het verschil in materialen.

b. Schrijf vooraf op wat je zoekt
Wil je bijvoorbeeld alleen een nieuw dekbedovertrek? Of wil je ook een nieuw dekbed kopen, met kussen en hoeslakens erbij? Door dit vooraf uit te zoeken, vast te stellen en op te schrijven, voorkom je dat je wat vergeet.  

c.Schrijf op waar je rekening mee moet houden
Heb jij het snel warm of eerder koud? En hoe zit het met je partner? Heb je last van allergieklachten, huidproblemen of nachtzweten? Er zijn veel verschillende dekbedden te verkrijgen met een ieder zijn eigen eigenschappen. Zo is zijde onder andere hypoallergeen en in hoge mate vocht- en warmte regulerend. Een synthetisch dekbed is meestal voordelig in aanschaf. Kortom: lees jezelf in over de verschillen en bepaald vooraf welk materiaal en warmteklasse dekbed bij je past. Ook op gezondheidsgebied.  Of laat je goed adviseren bij een expert.

Nieuwsgierig of de voordelen van een zijden dekbed wat voor jou zijn?
Ontdek het hier>

Ontdek ook de Thuis Test Service van Silk Heaven: verschillende soorten dekbedden uit te proberen thuis, in je eigen slaapkamer, uit onze thuis test service.  Ik adviseer je graag eerst welk dekbed het beste zou passen, zodat je gericht kan ervaren. Tenslotte is het de bedoeling dat je hier uiteindelijk wederom jarenlang plezier van zal hebben. Schroom dus niet om in de showroom (open op afspraak) te vragen of je het dekbed mag voelen, bekijken en zelfs uit te testen als je dit nodig vindt.

Hoe oud is jouw dekbed al? En wanneer besluit je (denk je) een nieuw dekbed te kopen?


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!