10 Voordelen van slapen tussen zijde

 

Ervaar de luxe en zachtheid van een zijden dekbed, het hele jaar door. Een zijden dekbed biedt een gezonde slaapomgeving en valt zo soepel om u heen, met niets anders te vergelijken. Zijde is zacht, 100% natuurlijk, eco geproduceerd en geeft een optimaal, gezond slaapcomfort. Ontdek hier de 10 voordelen.


1. Zijde is warmte regulerend

Zijden dekbed voordelen

De temperatuursverschillen van het lichaam worden door het zijde opgevangen en een aangenaam warmte-evenwicht komt ongestoord tot stand. Zijde verwarmt als het koud is en verkoelt als het warm is! Het is geschikt voor iedereen. Veel mensen die slecht slapen door nacht zweten en hitte, vinden weer een rustige slaap onder een zijden dekbed. 

In vergelijking: Dons en wol warmen u snel op en gaan door met hitte geven, ook als u het al warm genoeg heeft. Het komt dan vaak voor dat u wakker wordt van de warmte en het dekbed 's nachts van u afslaat. 


2. Zijde is vocht-regulerend

Zijde kan zo'n 30% van haar eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder nat aan te voelen. Zijde heeft als bijzondere eigenschap dat het de geabsorbeerde vochtigheid meteen weer afgeeft aan de lucht. Hierdoor slaapt u langer droog en is een zijden dekbed geschikt bij nacht zweten. 

In vergelijking: Katoen neemt 8,5% vocht op, dons ook 8,5% en polyester 0%, viscose ca. 25%

 Bekijk zijden dekbedden


3.Een zijden dekbed is lichtgewicht

Een zijden dekbed is gevuld met lange, hand gespreide vezels van moerbei zijde. Laag op laag wordt dit gestapeld, met de hand. Er ontstaat een lichtgewicht dekbed. Er is slechts weinig 'dikte' nodig voor voldoende warmte van het dekbed. 

In vergelijking: Wol en katoen dekbedden zijn vrij zwaar. Dons is meestal vrij dik en synthetisch kan lichtgewicht zijn. Zijde is het meest lichtgewicht en heeft de kenmerkende soepele valling. Wilt u graag iets meer gewicht op u voelen, kies dan een zijden dekbed met katoenen tijk.

Bekijk zijden dekbedden

Tip: Persoonlijk advies
Wij zijn echte zijde experts sinds 2009. Mirna, eigenaar Silk Heaven, is slaapadviseur en zijdespecialist. Ze heeft zelf jarenlang een slaapstoornis gehad en weet u een passend advies te geven over het juiste dekbed type. Bel, mail of maak een afspraak op ons kantoor. 


4. Zijde is anti allergisch

Huisstofmijten leven niet in zijde. Zijde is als een woestijn voor stofmijten. Ze vinden er geen voedsel in. Heeft u last van niezen, rode ogen, dichte neus? Het kan zijn dat u allergisch bent (geworden) voor huisstofmijten.

In vergelijking:
Katoen is geschikt bij huisstofmijt allergie als u het elke week op 60ºC wast. Dons trekt veel stof aan, een voedingsbodem voor huisstofmijten. Dons kan anti-allergisch zijn gemaakt door een chemische NoMite behandeling 

Bekijk zijden dekbedden
 

5. Een zijden dekbed is onderhoudsvrij en anti statisch

Lekker slapen en hygiënisch. Vrij van onderhoud? Zoals het onhandige wassen van een dekbed, dat hoeft niet meer met een zijden dekbed.  Zijde trekt geen stof aan, er leven geen huisstofmijten in. Wassen is overbodig. Een zijden dekbed heeft een lange levensduur, bij normaal gebruik ca. 10 jaar volgens Wonen.nl. Het vergt geen onderhoud. Een paar keer per jaar buiten luchten, uit de zon, is voldoende. Om het zijden dekbed mag u ook een katoenen dekbedovertrek gebruiken, dat doet geen afbreuk aan de voordelen.

In vergelijking: Wol, katoen en synthetische dekbedden trekken sterk stof aan. Synthetische stoffen zijn statisch. 

 


6. Zijde is: Slapen zonder woelen!

Een 100% zijden dekbed met zijden tijk voegt zich naar uw lichaam. Het valt soepel zacht om u heen zonder woelen.

In vergelijking: Moet u veel woelen in bed om, als u op uw zij slaapt, uw rug bedekt te houden? Met een 100% zijden dekbed is dat historie. Dit valt als geen enkel ander materiaal, soepel om de contouren van uw lichaam heen.

Bekijk zijden dekbedden


 

Video's: experts over zijde

Bekijk hier het review van Maaike Dorsteen, anti rimpelexpert van RTL4 Koffietijd en Furrow.nl van Silk Heaven's zijden dekbed en kussensloop:

 

 

7. Zijden kussensloop, goed voor huid en haren


Experts en dermatologen adviseren te slapen op een zijden kussensloop vanwege de vele voordelen voor de huid en de haren. Zoals gespleten haarpunten voorkomen, vermindering van haarverlies door slapen op katoen, je kapsel langer in model houden en geen slaapvouwen meer. 
Combineer eenvoudig een zijden kussensloop met je eigen dekbedovertrek. 9 Van de 10 gebruikers raadt een Silk Heaven 100% zijden kussensloop aan!
 Bekijk zijden kussensloop 


8. Zijden beddengoed helpt bij een gevoelige huid, eczeem, psoriasis 

Vanwege de gladheid, anti allergische anti bacteriële eigenschappen en hydraterende aminozuren in zijde, bevelen dermatologen zijde aan bij huidproblemen, zoals gevoelige huid, eczeem, acne en psoriasis.

In vergelijking:
Katoen is een ruwe vezel, ook katoen in satijnweving. Lees hier wat experts zeggen over voordelen voor de huid en haren, door slapen op zijde.

Bekijk zijden kussensloop

 

 9. Zijde kan gezondheidsproblemen verlichten

De gladheid van zijde bedtextiel kan een voordeel zijn voor met name reuma- en Parkinson patiënten. Zij lieten ons weten minder pijn te hebben sinds het slapen op zijde en het gebruik van zijden onderkleding, doordat er minder wrijving ontstaat als ze zich in bed omdraaien. Parkinson patiënten kunnen gemakkelijker draaien in bed. 

Bekijk zijden hoeslakens 

 

10.Genieten van heerlijk slapen!

Slapen onder een zijden dekbed is puur genieten. Het geeft een heerlijke soort tedere warmte, die niet te vergelijken is met welk ander materiaal dan ook. Zijde geeft een op en top luxe gevoel! Heerlijk zacht slapen in een mooie slaapkamer.  

Bekijk zijden dekbedovertrek
 

 
Kwaliteit- en echtheidsgarantie

Silk Heaven biedt u een uitgebreide collectie zijden beddengoed, persoonlijk advies, service en topkwaliteit. Onze producten zijn steekproefsgewijs getest door een Nederlands laboratorium op echtheid en dikte: de uitslag is 100% pure zijde. 

Helaas komt het soms voor dat er zijden beddengoed wordt aangeboden als 19mm zijde, terwijl er 10%polyester in zit of het 17 momme is. Daar waken wij voor door regelmatig de stoffen te laten testen in een Nederlands textiel laboratorium:
Download hier ons rapport >

Slaap is van groot belang voor de algehele gezondheid. U slaapt ruim 1/3 deel van uw leven: dat is al snel 25 jaar! Gun uzelf en uw partner daarom meteen de beste nachtrust met een zijden dekbed en hoofdkussen.  

Bekijk hier zijden dekbedden >
Bekijk hier zijden kussenslopen >
Bekijk hier zijden dekbedovertrekken >
Bekijk hier zijden hoeslakens >