Zijde voor uw gezondheid

Gezond slapen onder zijde*

Nachtzweten, extreme transpiratie
Reden 1 voor het gezonde slaapcomfort dat zijde u biedt, is dat zijde zich aan de omgevingstemperatuur aan past: het verwarmt als het koud is en verkoeld als het warm is. Dat vindt u bij geen enkel ander materiaal. Heeft u last van nachtzweten? Snel warm? Zijde is de uitkomst voor u. Zijde neemt 30% van het eigen gewicht aan vocht op. Vooral het feit dat zijde het vocht meteen weer naar buiten werkt/ aan de lucht afgeeft, biedt uitkomst bij nachtelijk zweten.

Astma en huisstofmijt allergie
De volgende reden is dat zijde hypo-allergeen is: huisstofmijten leven niet in zijde. Huisstofmijten leven in elk huis. Vooral in dekbedden van dons, katoen of synthetisch materiaal, vloerbedekking en gordijnen. De stofjes die de mijten uitscheiden zijn de oorzaak van irritaties van de luchtwegen bij astmatische personen en mensen met huisstofmijt allergie. Je kunt zelfs op latere leeftijd een allergie ontwikkelen of als kind een allergie vormen als er te veel mijten in je bed aanwezig zijn. Overzicht beddengoed bij astma en allergie.

Slechte bloedsomloop en artritis
Heeft u artritis of een slechte bloedsomloop? Een dekbed van zijde drukt het minst op je lichaam.

Gevoelige huid, exzeem
In geval van een gevoelige huid of huidaandoeingen is een zijden dekbedovertrek erg prettig. De 100% natuurlijke zijde bevat amino-zuren die helpen het vochtgehalte in de huid op pijl te houden. Het is ultra glad en veerkrachtig, wat een voordeel is voor een gevoelige huid en droog haar. De huid ondervindt geen weerstand/ trekkracht liggend op het zijden kussen. Dit is ook de reden dat de `sterren` op zijde slapen: zijde kan het verouderingsproces van gezichtsrimpels helpen vertragen. 

Kijk bij de onderzoeksresultaten van alle soorten dekbedden voor meer informatie.

* Deze informatie is gebaseerd op publicaties, ervaringen van gebruikers van zijde producten en medische rapporten die vrij op het internet te vinden zijn. Silk Heaven kan deze eigenschappen niet persoonlijk garanderen en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor deze informatie.