Menu
EUR
Alle natuurlijke materialen voor een dekbed tijk op een rijtje

Alle natuurlijke materialen voor een dekbed tijk op een rijtje

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Op zoek naar een nieuw dekbed maar weet je niet waar je het zoeken moet tussen alle soorten? Dekbedden zijn er in heel veel verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan wollen, donzen of zijden dekbedden. En dan hebben we het nog niet eens over de tijk gehad, want die kan weer van een totaal ander materiaal zijn. Heb je al behoefte aan concrete informatie? Lees dan snel verder en we vertellen je alles over de materialen waartussen je kunt kiezen wat tijk betreft. Want voor de vulling van een dekbed hebben we dit blog voor je: ‘Hoe kies je het ideale dekbed?’.

De tijk van een dekbed

Laten we beginnen met hoe een dekbed in elkaar zit. Want misschien heb je nog nooit van ‘tijk’ gehoord. Een dekbed bestaat uit twee delen, de vulling en de tijk. De vulling spreekt voor zich. Bij Silk Heaven vind je moerbei zijde vulling (lange vezels, hand gespreid). De vulling is het belangrijkste voor de eigenschappen van een dekbed. De tijk is het omhulsel van het dekbed, de buitenstof, waar de vulling in zit. Het is belangrijk dat de tijk van een lichte, soepele en dichte stof wordt gemaakt. En voor Silk Heaven is het ook nog belangrijk dat het een natuurlijk materiaal is. De tijk kan meer vocht- en warmte regulatie geven, de vulling is daarin het meest bepalend. De buitenstof is ook van invloed op meer of minder gewicht en een soepele valling.

De verschillende opties voor een tijk van natuurlijke materialen, op een rijtje:

Katoenen tijk

De meeste dekbedden hebben een tijk van katoen. Dat komt doordat katoen een voor de hand liggende stof is hiervoor, de stof is stevig, onderhoudsvriendelijk en voordelig. Een draaddichtheid van 300TC is heel dicht geweven. Het vormt een barrière tegen huisstofmijten en houdt de vulling goed binnen de tijk.

Bekijk de Belcanto, met zijden vulling en katoenen tijk>

Zijde

Een andere optie is een zijden dekbed met zijden tijk (de Dolce serie). Het kost meer en dan heb je wel wat, namelijk een extreem luxe slaapcomfort waarbij het zeer lichte maar aangename dekbed als een tweede huid om je heen valt. Verwarmend bij kou, verkoelend bij hitte. Een zijden tijk geeft, vergeleken met katoen, wat meer vocht- en warmteregulatie: pure zijde kan 30% van het gewicht aan vocht opnemen en geeft het snel weer af. Zo slaap je lang droog in geval van transpiratie. De vulling van het zijden dekbed is het meest bepalend. De zijden tijk maakt de vocht- en warmteregulatie optimaal. Tip: lees de reviews bij de typen dekbedden als je meer wilt weten of bezoek onze Keuzehulp pagina.

Daarbij is zijde anti-allergisch en goed voor de huid door de hydraterende aminozuren in zijde. Dit voordeel ervaar je bij een zijden dekbedovertrek en/of een 100% zijden kussensloop. Want het dekbed komt niet tegen je huid; om je dekbed gebruik je een dekbedovertrek.

Bekijk de Dolce, met een zijden vulling en een zijden tijk>

Bamboe viscose

Als je nog niet bekend bent met bamboe als textielsoort, bij deze. Wij zijn in ieder geval fan! En wel om de volgende redenen:

1.Bamboe kan tot 4 keer sneller vocht afvoeren dan katoen en is daarom ideaal als je veel zweet ’s nachts. Dat sluit goed aan bij de hoge vocht- en warmteregulatie van de moerbeizijde vulling

2.Ten tweede is de stof zachter dan katoen, minder glad dan pure zijde en valt het redelijk soepel om je heen

3. Bamboe een duurzaam materiaal. Dat past uitstekend bij de eco productie van zijde. Het is een grassoort die ontzettend snel groeit en daarbij geen extra water en geen pesticiden of chemicaliën nodig heeft. Het viscose proces om er textiel van te maken, is een chemisch proces. De bamboe viscose tijk van het nieuwe zijden dekbed Suave van Emperior Silk, komt uit een gesloten keten. Dat wil zeggen dat de chemicaliën niet in de omgeving terecht komen: het wordt afgevoerd en afgebroken.

4.En dan last but not least: reden is dat de stof van nature een antibacterieel is; zo krijgen geurtjes minder kans

Bekijk de Suave, een dekbed met een zijden vulling en een bamboe tijk>

In de collectie van Silk Heaven vind je moerbei zijden dekbedden dekbedden, met diverse varianten in materiaal van de tijk. De tijk is de buitenstof van een dekbed. De nieuwste aanwinst in 2021 is een 100% zijden vulling dekbed met een bamboe tijk, de Suave.
Bestel je Suave dekbed met bamboe tijk hier>

Uitleg tijk
Video en tabel vergelijk tijk soorten >

Ben je er nog niet helemaal uit?

Bekijk dan onze dekbed advies & keuzehulp pagina>
Met de makkelijke, interactieve video klik je zo de antwoorden aan en krijg je meteen online advies.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!