Silk Heaven's collectie is speciaal geselecteerd door owner/founder Mirna, op slaapcomfortzachtheid en op het gebruik van natuurlijke materialen, zoals: Pure zijde, bamboe en Egyptisch katoen. De populaire Silk Heaven zijden kussensloop is goed voor een mooie huid en het houdt je kapsel langer in model. De kussenslopen zijn uit voorraad snel leverbaar, net zoals de dekbedden en hoofdkussens. 

 
HandgemaaktDe fraaie en unieke collectie zijden dekbedovertrekkenEgyptisch katoen en bamboe beddengoed worden vanwege de exclusiviteit per order, zorgvuldig gemaakt. Dit door de vakmensen in de ateliers waar wij mee samenwerken. Om een goed beeld te krijgen van je aankoop kun je vooraf stofstalen aanvragen, of op afspraak langskomen in de knusse showroom te Zevenbergen, nabij Moerdijk. Op een uurtje autorijden van Antwerpen en 40 minuten vanaf Rotterdam. 

Testrapport

 

Silk Heaven heeft ook testrapporten beschikbaar van de Dutch Textile Consultancy, gevestigd in Nederland: 

Bekijk hier het testrapport 

Van al ons zijdenbeddengoed, is de uitslag als volgt:
- 100% pure zijde
- geen(!) schadelijke stoffen aanwezig


Oekotex standard 100 keurmerk


Bijna de gehele collectie te verkrijgen via www.zijdendekbed.nl. Heeft een ‘Oekotex standard 100 keurmerk’. Dit keurmerk bewijst dat het textiel getest is op schadelijke stoffen en deze dus niet voorkomen in het product. Een Oekotex label is niet verplicht. Het kost eenvoudig veel geld om dit keurmerk aan te vragen en te krijgen. Dat is niet voor elk merk weggelegd. Het merk Silkweb heeft dit Oekotex keurmerk en test het ook zelf.


Zijde & milieu


Zijde komt uit kwekerijen en niet uit het wild. Ook de zogenaamde wildzijde (die je misschien op internet hebt gezien) komt uit kwekerijen. De kweek van zijde verbruikt heel weinig water. Als je het vergelijkt met productie van katoen is het verschil dan ook enorm. Katoen staat op nummer één als bedreiging van het drinkwater op onze aarde, zo stelt het Wereld Natuurfonds. Op nummer twee staat papier en timmerhout.


Silk Heaven 100% zijden kussenslopen en dekbedovertrekken zijn:

  •  Ivoor is de natuurlijke kleur van ongeverfde zijde
  • De productie van zijde verbruikt alleen wat (warm) water
  • Er worden geen meststoffen gebruikt voor de moerbeibomen

In tegenstelling tot schapenwol, heeft zijde slechts water nodig bij productie.
Na het scheren van de wol, zijn er vele chemische baden nodig om de wol geschikt te maken voor een trui, of dekbed. Ook bij dons komen veel chemische middelen aan te pas om het schoon te maken en waaronder de anti-huisstofmijtbehandeling (zoals een Nomite behandeling). Zijde en bamboe zijn van nature al hypoallergeen. Hier komen geen chemische middelen aan te pas.


Tencel matrasbeschermers: Greenkey label

De Tencel producten van leverancier Jeannette Vite verkregen het Greenkey keurmerk. Bovendien komt de Tencel van FSC gekweekte en gekeurde, aangeplante bomen.

 

Persoonlijk adviesHeb je vragen, of advies nodig over de aanschaf van een nieuw dekbed? Bel, mail of gebruik de chatfunctie rechtsonder in het scherm. Langskomen om producten te zien, te voelen of een kleur te selecteren is natuurlijk ook mogelijk (op afspraak), Dan kan je langskomen onze knusse showroom op kantoor om de weldaad van zijde zelf eerst te evenaren voordat je overgaat tot aanschaf.

Bekijk ook de video’s over de veelgestelde vragen .