Wat is Tencel®

Comfortabel en plezierig slapen onder houten beddengoed ?– Het kan!


Anti allergisch, 100% natuurlijk

Slapen onder hout comfortabel? Jazeker! TENCEL® is zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol, en veel beter vochtabsorberend dan katoen. TENCEL® is gemaakt van natuurlijke houtcellulose van FSC gekweekte Eucalipthusbomen. Tencel is een nieuwe vezel sinds ongeveer 2001 en combineert de meest gewenste eigenschappen van verschillende synthetische en natuurlijke vezels.

TENCEL® is dus gemaakt van puur natuurlijke houtcellulose. Ook zijn hoeslakens en dekbedovertrekken van TENCEL®  zeer sterk vocht opnemend: het absorbeert 50% meer vocht dan katoen.  


Duurzaamheid TENCEL®


TENCEL®, ook bekend als het materiaal Lyocell, is een textiel dat op een duurzame manier wordt geproduceerd. Het wordt namelijk gemaakt van puur natuurlijk houtcellulose. De bomen worden geplant op grond wat minder geschikt is voor voedselproductie en de opbrengst per hectare is veel hoger dan bij katoen. De bossen hebben de PEFC en FSC certificering toegekend gekregen. Tevens is TENCEL® erg sterk (net als polyester) en gaat het dus lang mee.  Dubbel duurzaam dus.  Het beddengoed kan gewoon op 60 graden gewassen worden.


Comfortabel en huidvriendelijk

TENCEL® is ontzettend zacht, glad en lichtgewicht. Tijdens de productie worden er geen chemische stoffen gebruikt die de huid kunnen irriteren. Om deze reden is het materiaal erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

De stof is temperatuurregulerend en zorgt voor een goede vochtbalans. TENCEL®  beddengoed geeft warmte wanneer nodig en heeft een licht verkoelend effect bij hitte.

Ook aborbeert deze textiel vezel overtollig vocht gelijkmatig, waardoor bacteriën en huisstofmijt zich niet kunnen vermeerderen. Ook krijgt schimmel geen kans. De stof is ademend en vocht wordt snel weer afgegeven aan de lucht. Aangezien we elke nacht zo’n 400 mililiter aan transpiratievocht verliezen, is droog en ademend beddengoed wel zo comfortabel. Ook is Tencel beddengoed ideaal om uw hoofdkussen en matras te beschermen tegen vocht. Dan blijft de kwaliteit van uw matras en kussen langer goed. Klik hier voor meer informatie over TENCEL® matrasbeschermers.

Het keurmerk

Null Null Null

   

Close-up van Tencel matrasbeschermer

Het ziet eruit als de bekende jersey stof van katoen, zoals t-shirts

Meer informatie? Download de gratis Tencel® brochure van de firma Lenzing


Product van Tencel®: van hout tot dekbed vulling