Menu
EUR
4 goede redenen naakt te slapen onder zijde

4 goede redenen naakt te slapen onder zijde

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

4 goede redenen om naakt onder zijde te slapen

Naakt slapen onder zijde

Ben je al een groot fan van het naakt slapen? Na dit artikel zal je dat helemaal zijn. Onderzoek wijst namelijk uit dat naakt slapen allerlei voordelen met zich meebrengt - buiten dat het lekker slaapt en verkoelend kan zijn. Naakt slapen is helemaal fijn onder zijde! Een goede reden dus om je pyjama in de kast te laten.

Beter slapen

Zonder pyjama zal je eerder in slaap vallen, aangezien je lichaamstemperatuur een aantal graden dient te zakken alvorens dit gebeurt. Met een pyjama hinder je het afkoelingsproces. Door de warmte blijven je hersenen alert en deze houden je wakker. Wakker liggen was natuurlijk niet het doel van het naar bed gaan. Een goede reden je pyjama achterwege te laten. Zijde werkt vocht- en warmteregulerend. Zo bereik je het gewenste effect, zonder het koud te krijgen.

Goed voor je seksleven

Twee naakten lichamen onder een deken is toch net iets spannender dan je geruite pyjamabroek. Het is misschien wat voordehand liggend, maar naakt slapen kan goed zijn voor je seksleven. Naakt tegen elkaar aankruipen zal ongetwijfeld voor de nodige spanning zorgen. Ook behoren lichamelijke onzekerheden tot het verleden, wanneer je toch al samen naakt onder de deken ligt. Glad en zacht zijde maakt het nog niet iets sexyer.

Sneller afvallen

Fijn slapen en gewicht verliezen, het is mogelijk. Je verbrandt namelijk meer calorieën wanneer je naakt slaapt. Je lichaam slaat twee soorten vet op, wanneer je te veel calorieën tot je hebt genomen. Het ene soort dient verbrand te worden door te bewegen en het andere wordt verbrand op het moment dat je lichaam zich warm probeert te houden. Door naakt te slapen, zal je het net iets frisser hebben. Hierdoor moet je lichaam ook net iets harder werken om zich warm te houden en verbrand je dus vet.

Positieve invloed hormonen

Een voordeel wat je minder snel merkt, maar wat wel degelijk  aanwezig is: de positieve invloed op de hormonen. Als je naakt slaapt of – beter nog – samen naakt slaapt, dan komt het hormoon oxytocine vrij in je lichaam. Dit hormoon heeft een goede uitwerking op je bloeddruk en immuunsysteem.

Tijdens je slaap komt het slaaphormoon melatonine en het groeihormoon GHG vrij, wat een positief effect heeft op de huid heeft. De aanmaak van deze twee hormonen wordt extra gestimuleerd op het moment dat je lichaam afkoelt. Door naakt te slapen, slaap je niet alleen beter, maar word je ook nog eens met een stralende huid wakker.

Onder een zacht dekbedovertrek van zijde wordt slapen zonder pyjama helemaal een genot. Daarbij heeft zacht zijde ook een polijstende en hydraterende werking op de huid. Heerlijk slapen en nog beter wakker worden!

Hoe slaap jij het liefst? Met pyjama of naakt? Slaap jij onder zijde? Deel jouw ervaringen en laat een reactie achter!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!