Menu
EUR
Wanneer een zomerdekbed te wisselen voor een winterdekbed?

Wanneer een zomerdekbed te wisselen voor een winterdekbed?

Door: Slaapadviseur Mirna Reacties: 0

Het moment dat je het zomerdekbed moet wisselen voor een winterdekbed. Het lijkt simpeler dan het is. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het gevoel van warmte en kou in bed heel persoonlijk is. Iemand die last heeft van nachtzweten, bijvoorbeeld zal zelfs met -10 nog het liefst onder een laken slapen. Dit kan een probleem worden als je partner zelfs in de zomer onder een dik dekbed ligt. Wanneer is dus het ideale moment om je zomerdekbed te wisselen voor een winterdekbed en hoe kan je het oplossen als je met iemand samen slaapt die het allemaal heel anders ziet? En dan heb je nog het Nederlandse klimaat. Waarbij het soms lente is in de herfst en winter in de lente.

Dekbed met aangename temperatuur 

Ondanks de persoonlijke aard van wanneer je jouw dekbed gaat omwisselen, is het natuurlijk wel zo fijn als je een richtlijn hebt. Zeker als je samen slaapt. De meeste mensen kiezen ervoor om het dekbed in het begin van het najaar te wisselen. Alleen: zelfs rond deze periode kan de temperatuur op zijn zachts gezegd nog meer dan aangenaam zijn.
 
Goed om te weten:

- moerbei zijde is aangenaam comfortabel bij kou, verfrissend bij hitte. Het is het materiaal met de hoogste warmte- en vochtregulatie
- Bij Silk Heaven kan je je zijden zomerdekbed altijd uitbreiden met het winterdeel (300g/m2). Ze zijn eenvoudig aan elkaar te verbinden.  Sterker nog, je kan ook je eigen keuze samenstellen; zoals twee zomerdekbedden aan elkaar verbinden, 2x 175g/m2. 

Advies? Keuzehulp pagina >
Bekijk winterdekbedden

Waar moet je dan op letten als je een zomerdekbed gaat wisselen voor een winterdekbed?

Houd vooral de nachttemperatuur in de gaten. Daar zijn speciale thermometers voor met een geheugen van de koudste en warmte temperatuur. Gemiddeld genomen: Wanneer de slaapkamertemperatuur onder de 18-16 graden komt, dan kan je gemakkelijk je zomerdekbed wisselen voor een winterdekbed. Zeker als je met je raam open slaapt en de kachel in de slaapkamer overdag niet aan hebt staan.
Natuurlijk is dit afhankelijk van jouw persoonlijke behoeftes aan frisheid of warmte. 
Online persoonlijk advies, vind je gemakkelijk op de Silk Heaven Keuzehulp pagina >.

Met handige, interactieve videos van slaapadviseur Mirna en links naar de juiste informatie pagina's, maak je snel de juiste keuze zijden dekbed.  Je vind er ook advies over welk vulgewicht bij welke slaapkamertemperatuur geschikt is.

Naar de Silk Heaven Keuzehulp pagina >
Meest gekochte zijden dekbed >

De ideale slaapkamertemperatuur

De ideale slaapkamertemperatuur ligt om en nabij de 18 graden Celsius. Het is echter geen verrassing dat dit, afhankelijk van je hoe de slaapkamer geïsoleerd is, snel lager kan worden. Neem dit dus ook mee in je overweging. Hoe snel koelt je slaapkamer gedurende de nacht af en hoe snel in het seizoen ga je hier last van krijgen? Tenslotte is niets vervelender dan dat je midden in de nacht ineens een extra deken uit de kast moet trekken. Simpelweg, omdat je door de kou de slaap niet kan vatten.

Bekijk winterdekbedden>

Het 4 seizoenen dekbed

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een 4 seizoenen dekbed hebt. Dit is een ideale optie, omdat je zo de overgang zo geleidelijk mogelijk kan maken. Als het kouder wordt dan trek je het winter deel uit de kast. Als de temperatuur onder het nulpunt komt of je hebt het te koud, dan kan je het dikkere dekbed samenvoegen met het zomerdeel. Zo heb je voor ieder seizoen een fijn passend dekbed. Met een zijden 4 seizoenen zijden dekbed slaap je het hele jaar door heerlijk onder een hypoallergeen, antibacterieel, warmte regulerend dekbed. Zijde voelt licht aan en is perfect als je ook in de winter last hebt van nachtzweten, maar je partner liever onder een dekbed slaapt.

Bekijk 4 seizoenen zijden dekbedden >

Met welke temperatuur wissel jij het liefst van je zomerdekbed naar winterdekbed?


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!