Menu
EUR
Je oude beddengoed recyclen. Hoe en waar?

Je oude beddengoed recyclen. Hoe en waar?

Door: Slaapadviseur Reacties: 0

Je matras kan je het beste vervangen 8 tot 10 jaar. Dit om de kwaliteit van het materiaal te kunnen garanderen. Met beddengoed, kan het al eerder zijn: je bent uitgekeken op je huidige dekbedovertrek. Of je dekbed is versleten, te koud of te warm. Alleen: Het kan best zonde lijken om een hele stapel beddengoed, na een aantal jaren trouwe dienst, zomaar weg te gooien.

En dat is het eigenlijk ook! Wat zou je nog kunnen doen met je oude beddengoed? Wat voor een doelen zijn er voor je oude dekbedovertrek en kussensloop behalve het weggooien ervan? Gelukkig zijn er meerdere opties. We geven ze je graag, omdat we geloven in recycling! Afval is vaak een herbruikbare grondstof.  

Van handig tot leuk: Hier zijn 3 tips om je met je oude beddengoed op weg te helpen.

1.Ben je creatief? Tover je lakens om tot iets nieuws

Afhankelijk van de kwaliteit van de stof, of het patroon maak je iets compleet nieuws van je dekbedovertrek! Wat dacht je van een paar kleine kussentjes voor in de woonkamer? Of misschien vind je wel een leuk naaipatroon voor een carnavals-, of Halloween kostuum? Je kan zelfs een nieuw paar gordijnen maken voor de poppenkast vanuit je oude dekbedhoes.

2.Praktische hergebruik tips

Een oud dekbedovertrek leent zich nog voor veel meer (praktische) doeleinden.

Als bescherming, bijvoorbeeld. Van je tuinmeubilair, of zelfs voor je tere tuinplanten tijdens nachtvorst. Zoek je een handige manier om je winterdekbed op te bergen in de zomer? Dit kan gemakkelijk in een oud dekbedovertrek.

Ook tijdens het verhuizen van meubels, of het schuiven van meubels op een hout- of laminaatvloer kan een dergelijke lap stof van dat formaat heel handig van pas komen! Je legt de lap op de vloer, zet het meubelstuk erop en zo schuif je zonder krassen het meubel over de vloer. 

Of gebruik de lap als poetslap in de garage of bij het verven en hobby schilderen. Al met al meerdere redenen om deze dus nog even te bewaren. Je weet nooit wanneer je ze toch een keer nodig hebt.

3.Een goed doel

Waar je ook over kan nadenken is om jenog nette, schoon gewassen beddengoed in te leveren bij een goed doel. Dierenopvangcentra, bijvoorbeeld, zijn vaak heel blij met oude dekbedovertrekken en handdoeken bijvoorbeeld.

Je kan oud beddengoed tevens inleveren bij het Leger des Heils onder de noemer ‘vodden’. Zet dit wel even op de zak en zij zorgen ervoor dat de lappen worden op de juiste manier worden verwerkt en dus gerecycled.  Een oud matras kan je vaak op laten halen door het bedrijf waar je een nieuwe kocht. Of breng het naar de milieu straat in je woonplaats.

Gooi je ze weg, doe dat dan in de textielcontainers. In elke woonplaats vind je ze.

Wat doe jij met je oude dekbedovertrek en kussenslopen? Geef jouw recycletip in een reactie.

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!