Menu
EUR
8  Beauty tips voor 'winterproof' natural beauty

8 Beauty tips voor 'winterproof' natural beauty

Door: Silk Heaven Reacties: 0

Winterproof je huid en haar verzorgen? Dat kan met deze 8 praktische tips, voor natural beauty. Natuurlijke schoonheid in een handomdraai. Speciaal voor de wintermaanden. De droge lucht binnen, door de verwarming droogt sterk uit. Ook buiten, vooral als het vriest, is de luchtvuchtigheid laag. Dat merk je bijvoorbeeld ook doordat je krullen dan stijler worden of meer pluizen.

1-Slaap op een 100% zijden kussensloop

Dat slapen op een puur zijden kussensloop goed is voor je haar en huid, weten al veel mensen. De hydraterende aminozuren en antioxidanten, de gladheid, het zachte gevoel en zo heerlijk knuffelig koesterend aan je wangen… Je slaapt jezelf mooi. Zijde is ook anti statisch. Je kapsel blijft langer in model, handig als je net van de kapper komt. En ook gespleten haarpunten kunnen sterk verminderen.

Shop mijn 100% zijden kussensloop >

2-Extra goed voor je haar

Kies een goede borstel: zoals deze 

m jouw natuurlijke lokken te beschermen tijdens het borstelen.

3-Dagcrème met beschermingsfactor SPF

UV stralen ook in de winter kunnen UV stralen je huid verouderen. Gebruik daarom een gezicht crème met SPF15 of hoger om jouw beauty door de winter te loodsen.

4-Lippenbalsem

Droge lippen, wie kent het niet in de winter. Van warm naar kou naar warm, je lippen drogen uit en worden schraal. Stop een lippenzalf in je jaszak of tas. Voor dames eventueel met een tintje en voor heren kan je een neutrale geur en kleurloos kiezen..

5-Vocht vocht vocht

Kies een dag- en nachtcrème die hydraterend is. Met hyaluronzuur bijvoorbeeld. Vermijd Retinol in de winter als je een gevoelige huid hebt.

Op de website van Dr. Jetske Ultee* staan deze ingrediënten genoemd als beste voor de winter:

  • Havermout extract
  • Hyaluronzuur
  • Fruitzuren
  • Niacinamide
  • Zoethoutwortel

6-Kies een mildere reiniging

Zoals een reinigingsmelk of crème in plaats van een lotion. Die laatste haalt de olie uit je huid en dat kan je in de winter beter niet doen.

7-Luchtvochtigheid in huis

Meet af en toe de vochtigheid in huis en op je werk. Droge lucht van verwarming of airco, droogt ook je haar en je ogen uit. Vooral als je met beeldscherm werkt, een lastig iets. Zet een bevochtiger neer. Een ideale luchtvochtigheid binnen, ligt tussen de 40-60%

8-DIY Havermout - beauty gezichtsmaskertje uit de keuken

  • 1 el havermout (fijn malen)
  • 1 el yoghurt of (jojoba)olie
  • 1 el honing

Vermeng alle ingrediënten in een bakje en smeer het als een dikke laag op je gezicht. Na 15 minuten intrekken, afspoelen met lauw water.

*Bronvermelding: https://www.dr-jetskeultee-skincare.nl/product-advies/5-ingredienten-om-de-winterhuid-te-herstellen/?___store=default&___from_store=be

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!