Menu
EUR
Wat is Egyptisch katoen? Lees hier alles wat je moet weten over Egyptisch katoen!

Wat is Egyptisch katoen? Lees hier alles wat je moet weten over Egyptisch katoen!

Door: Zijdeexpert Reacties: 0

Wat is Egyptisch katoen?

Als je op zoek bent naar de perfecte manier om je slaapkamer te upgraden, overweeg dan de aanschaf van dekbedovertrekken van Egyptisch katoen. Dit materiaal is niet alleen luxueus en duurzaam, maar biedt ook tal van voordelen voor een goede nachtrust.

Egyptisch katoen staat bekend om zijn lange vezels, die sterker en zachter zijn dan de vezels van andere katoensoorten. Dit zorgt voor een stof die minder snel slijt en langer meegaat dan andere materialen. Het biedt ook ademend vermogen en vochtregulatie, wat betekent dat het ideaal is voor warme nachten.

Bij het kiezen van een dekbedovertrek van Egyptisch katoen is het aantal thread counts ook belangrijk. Hoe hoger het aantal thread counts, hoe zachter en luxueuzer het materiaal zal zijn. Een hoger aantal thread counts zorgt er ook voor dat het materiaal beter bestand is tegen pluizen en rafelen.

egyptisch katoen dekbedovertrek

In onze webshop verkopen wij verschillende producten van Egyptisch katoen;

De dekbedovertrekken, kussenslopen en lakes van Egyptisch katoen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Welk dekbed van Egyptisch katoen past bij jou?

Als je op zoek bent naar maatwerk dekbedovertrekken van Egyptisch katoen, kun je kiezen uit verschillende stijlen, kleuren en maten om precies te krijgen wat je wilt. Een maatwerk dekbedovertrek biedt niet alleen de perfecte pasvorm voor je dekbed, maar ook een unieke stijl die past bij jouw persoonlijke smaak.

Of je nu op zoek bent naar een klassiek wit dekbedovertrek of een gedurfd patroon, er is altijd een optie die past bij jouw slaapkamerinterieur. Door te kiezen voor een dekbedovertrek van Egyptisch katoen, kun je er zeker van zijn dat je investeert in kwaliteit, duurzaamheid en ultiem slaapcomfort.

Bij het kiezen van een dekbedovertrek van Egyptisch katoen is het belangrijk om rekening te houden met de wasinstructies, om ervoor te zorgen dat de stof in topconditie blijft. Volg altijd de instructies op het label en was het dekbedovertrek op een koude stand om krimp te voorkomen.

Kortom, als je op zoek bent naar de ultieme slaapervaring, investeer dan in een dekbedovertrek van Egyptisch katoen. Met maatwerkopties en een breed scala aan stijlen om uit te kiezen, kun je er zeker van zijn dat je de perfecte aanvulling op je slaapkamer zult vinden.

Waar staat het aantal TC voor?

TC staat voor "Thread Count" en geeft het aantal draden per vierkante inch aan in een stof. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de TC, hoe zachter en duurzamer de stof is.

Satijn en luxe percal zijn beide hoogwaardige stoffen die vaak worden gebruikt voor beddengoed, dekbedovertrekken en lakens. Satijn is een weefsel dat gemaakt is van fijne, lange katoenvezels en heeft een gladde, zijdeachtige afwerking. Luxe percal is ook gemaakt van hoogwaardige katoenvezels, maar heeft een meer matte afwerking en een stevigere textuur dan satijn.

een opgemaakt bed van egyptisch katoen

De beschikbare stoffen:

  • Luxe Percal 200TC
  • Luxe Percal 400TC
  • Satijn 300TC
  • Satijn 600TC
  • Satijn 1000TC
  • Linnen

Het aantal TC van satijn en luxe percal kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte vezels en het productieproces. Over het algemeen hebben satijnen stoffen een hogere TC dan luxe percal stoffen.

Een hoogwaardig satijnen dekbedovertrek kan een TC hebben van 400 of hoger, terwijl luxe percal dekbedovertrekken vaak een TC hebben tussen de 200 en 400.

Het is belangrijk op te merken dat TC niet het enige criterium is om de kwaliteit van een dekbedovertrek of ander beddengoed te beoordelen. Andere factoren zoals de kwaliteit van de gebruikte vezels, de weeftechniek en de afwerking van het product zijn ook belangrijk bij het bepalen van de algehele kwaliteit en duurzaamheid van een stof.

Bekijk hier ons Egyptisch katoen assortiment >


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!