Menu
EUR
8 Tips om lekker te slapen in de zomer

8 Tips om lekker te slapen in de zomer

Door: slaapadviseur Silk Heaven Reacties: 0

1)Warmte buiten houden
Het is lastig, als het eenmaal warm is binnen, om de warmte weer weg te krijgen. Houdt daarom overdag de gordijnen en ramen dicht. Als het kouder is, in de avond, lucht dan pas uw huis. Het helpt ook om met een ventilator de warme lucht naar buiten te blazen.
 

2)Slaapmasker
In de zomer blijft het lang licht. Licht houdt u wakker, uw lichaam maakt dan geen melatonine aan. Dit stofje heeft u nodig om in slaap te vallen. Dat wordt aangemaakt, als het donker is. Zorg voor verduisterende gordijnen, of kies voor een zijden slaapmasker. Lekker zacht en anti aging voor de huid rond uw ogen.. en donker. Zo helpt u uw biologische klok een handje.
 

3)Tencel lakens
Tencel hoeslakens zijn verkoelend bij hitte en verwarmend bij kou. Tencel heeft een goede vocht- en warmteregulatie. Het voelt zo zacht aan als zijde en lijkt toch op de gewone jersey die u kent. Tencel is een plantaardige vezel die 150% meer vocht opneemt dan katoen. Zo slaapt u droog en fris! 
 

4)Douchen
Een koude douche kan aantrekkelijk lijken op een warme zomeravond. Doe dit echter niet. Neem een lauwe douche voordat u gaat slapen. Dit zorgt ervoor dat u afkoelt en lekker fris in bed kunt stappen. Even de polsen of voeten onder een koude kraan, dat kan ook.
 

5)Natte handdoek
Mensen transpireren het meest langs het hoofd. Daarom kan het lekker zijn om een natte handdoek in uw nek te leggen. Dit koelt lekker af.
 

6)Drinken
Drink geen koffie of zwarte thee in de avond. Daar blijft u wakker van namelijk. In de zomer, ook in de nacht, verliest u extra veel vocht. Drink daarom de hele dag voldoende. Liefst niet in de avond, want dan wordt u wakker vanwege de noodzaak om naar het toillet te gaan. Een glaasje water op het nachtkastje is aan te raden. Dan kunt u af en toe een koel slokje nemen.
 

7)Airco en ventilatoren
Een airco kan fijne verkoeling geven aan een warme slaapkamer. Zet hem een uur of half uur voor het slapen gaan, aan. Het beste is om hem uit te zetten als u gaat slapen. Vanwege het geluid, de stroomkosten en om een te droge lucht te voorkomen. Van een droge lucht kunt u last krijgen van de luchtwegen.
 

8)Koel hoofdkussen
Mensen transpireren het meest langs hun hoofd. Draait u s’ nachts ook uw kussen om voor verkoeling? Dan is het tijd voor een kussen van koel materiaal. Dons, wol en traagschuim zijn ‘warme’ materialen. Pure zijde, tencel en bamboe zijn fris en verkoelend: ventilerend en warmte regulerend. Het gebruik van een tencel kussensloop of zijden kussensloop, zal u ook aangenaam fris verrassen.

Heeft u ook tips? Schrijf ze hieronder!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!