Menu
EUR
Houd je "pareltjes" van zijde in optimale conditie!

Houd je "pareltjes" van zijde in optimale conditie!

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Onderhoud van zijde

1 Het wassen

Zijde is een sterk type textiel en het vraagt net wat ander onderhoud dan katoen. Het is heel eenvoudig, je leest 1x keer door hoe, en daarna is het een 2e natuur om het zo te wassen.
Je slaapt heerlijk op de luxe, zachte zijde en je wilt hier zo lang mogelijk van genieten! Je wilt je zijde voorzichtig wassen en goed genoeg om eventuele vlekken te verwijderen. Je kunt zijde met de hand wassen, maar ook met de machine. Wij vinden zelf met de wasmachine het fijnst. Simpel op wolwasprogramma of handwasprogramma en max. 400 toeren centrifugeren. 

Mocht je zijde met de hand wassen, gebruik dan lauwwarm water. Je kunt milde azijn gebruiken om zweetvlekken te verwijderen. Gebruik altijd een wasmiddel speciaal voor zijde. Tenestar is het beste zijdewasmiddel, wereldwijd gebruikt voor zijde en online verkrijgbaar. Schrob je kleding of beddengoed niet en laat het niet weken.

Vlekken op je zijden kussensloop? Smeer ze in met vloeibaar zijdewasmiddel Tenestar, laat dit maximaal 10 minuten weken. Daarna in de wasmachine, voorwas- en hoofdwasprogramma. 

Kies met het gebruik van een wasmachine het wol/zijdewasprogramma en zet de temperatuur op 30ºC. Om je zijden kleding of beddengoed te beschermen tegen je wasmachine of andere materialen, is het een goed idee deze samen in een katoenen kussensloop te wassen of in een wasnetje. In ieder geval binnenste buiten wassen.

2. Het drogen

Zijde droog je aan de lucht.  Hang je zijde uit op een plek waar een goede luchtcirculatie is, om zo het proces te versnellen. Pas wel op voor direct zonlicht, aangezien dit mogelijk de stof kan bleken.

3. Strijken

Strijken zorgt ervoor dat de zijde het mooist blijft glanzen en het meest glad is. Zorg dat je zijde nog een beetje vochtig is of maak het vochtig alvorens je met het strijken begint.  Kies voor de laagste temperatuur of kies voor de zijde-optie - mocht je strijkijzer deze hebben. Strijk op de binnenkant dus keer je zijden product binnenstebuiten. Mocht je geen strijkijzer hebben, dan kun je ook je zijde uithangen in de douche, terwijl je aan het douchen bent. De stoom zal een groot deel van eventuele kreukels verwijderen. Vind je strijken een gedoe, dan strijk je gewoon niet;)

Klaar voor meer – of je eerste – zijde aankopen? Hul jezelf in zijde!

Hoe houd jij je zijden producten schoon? Heb jij nog tips? Laat een reactie achter!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!