Menu
EUR
Zijde, de uitkomst voor de slaapkamer in de lente!

Zijde, de uitkomst voor de slaapkamer in de lente!

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Zijde en de slaapkamer

Heb jij ook al de lente in je bol en kun je niet wachten tot de warmere zomerdagen? De lente is voor veel mensen een geliefd seizoen. De eerste terrasjes worden gepakt en voorzichtig trekken we onze zomerjassen weer uit de kast. De lente brengt echter één dilemma met zich mee: gebruik je nog steeds je winterdekbed of waag je de gok en tover je je zomerdekbed tevoorschijn? Zijde biedt de oplossing!


Het belang van de juiste slaaptemperatuur

Het is belangrijk om voor een comfortabele slaapomgeving te zorgen is groot. Zonder comfortabele slaapomgeving, geen goede nachtrust – en die hebben we hard nodig. Slecht slapen kan heel wat negatieve gevolgen met zich meebrengen, voor zowel de mentale als fysieke gesteldheid. Je kunt o.a. oververmoeid raken, je slecht concentreren en minder energie hebben om dingen te ondernemen. Het belang van slaap is duidelijk.

Door een goede slaapomgeving te creëren, door bijvoorbeeld zijde te gebruiken, verhoog je de kans op een optimale nachtrust. De juiste slaaptemperatuur is een belangrijk onderdeel van een goede slaapomgeving. Wakker liggen door de kou vind niemand een pretje, maar nachtzweten door de hitte is daarentegen ook alles behalve ideaal. Sommige mensen zweten zo erg ’s nachts dat zij het beddengoed dienen te verschonen. Door gebruik te maken van beddengoed van zijde, verlaag je de kans op overmatig zweten. Bekijk de weersverwachting voor de desbetreffende nacht en zet zo mogelijk een extra raam open om voor voldoende ventilatie te zorgen.
 

Beddengoed van zijde

Waarom zijde zo ideaal is tijdens de lente? Zijde is warmte regulerend. Dit houdt in dat zijde tijdens de koelere nachten het lichaam verwarmt en tijdens koudere nachten voor afkoeling zorgt. Mocht iemand last hebben van overmatig transpireren, dan zorgt de vochtregulerende werking van zijde ervoor dat het vocht direct aan de lucht wordt afgegeven, waardoor het beddengoed niet verschoond hoeft te worden. Daarbij is beddengoed van zijde ook antistatisch en anti-allergisch, wat voor degenen die last krijgen van een gevoelige huid door de weerschommelingen, de uitkomst biedt. Daarbij bevat zijde aminozuren die zorgen voor hydratie van de huid. De droge huid die door het gure weer is ontstaan, behoort tot de verledentijd. De glad- en zachtheid van zijde zorgt er tevens voor dat de oneffenheden in de huid worden verminderd, doordat de stof als het ware een polijstende werking heeft op de gezichtshuid.

Ben jij al overgestapt om je zomer beddengoed? Hoe zorg jij voor een comfortabele slaapomgeving in de lente? Heb je zelf ervaring met zijden beddengoed? Deel het met ons!

Bekijk nu zijden dekbedovertrekken>>
Bekijk nu Tencel dekbedovertrekken >> 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!