Menu
EUR
3 Vitamines uit voeding om beter te slapen

3 Vitamines uit voeding om beter te slapen

Door: Silk Heaven Reacties: 0

Heb je last van slapeloosheid? Wil je kijken wat je op een makkelijke manier kunt doen om beter te slapen? Er is een belangrijk verband tussen voeding en lekker slapen. Deze vitamines, die gewoon in je eten zitten, hebben een gunstig effect op slapen.  En het kost niets extra; eten doe je toch. Dan kun je net zo goed andere dingen in de boodschappenwagen leggen.

De 3 vitamines om beter te slapen

1.L-tryptofaan

Het hormoon serotonine maakt iedereen aan. Het is een zogenaamde neurotransmitter, die de aanmaak van het slaaphormoon melatonine bevordert.
Voor 90% maken de darmen dit stofje aan.  Het staat ook wel bekend als het geluk hormoon.
De volgorde is:
L-tryptofaan -> serotonine -> melatonine -> goed slaapritme.

De zogeheten laagdradige ontstekingen in de darmen, wat meestal niet snel wordt opgemerkt, zorgen ervoor dat het lijf de L-tryptofaan voor iets anders gebruikt dan voor melatonine waar je zo lekker slaperig van wordt (als je slaapkamer donker genoeg is). Dit, en ook een laag serotonine niveau kunnen dus zorgen dus voor slaapproblemen.

Tryptofaan zit in:
Rijst, eieren, zonnebloempitten, bananen, aardappelen, chocolade, melk, vlees, vis, sojabonen, pompoenzaden, kikkererwten, spirulina.

Wil je minder slapeloosheid? Ontvang het gratis mini-ebook met meer tips en een 5% kortingscode >

2.Magnesium

Magnesium helpt om tryptofaan om te zetten naar serotonine en melatonine. De stofjes waar je slaperig van wordt. Je lijf maakt zelf geen magnesium aan. En bij stress verbruikt je lijf dit buitensporig veel. Een goed idee, om er op te letten dat je genoeg magnesium binnen krijgt.  Dat zit onder andere in noten en zaden, graan, groenten, bananen, melk, vlees en vis.
Daarnaast kun je op internet vinden dat magnesium een rol speelt voor botten en spieren. Wil je het gebruiken, vraag dan advies aan de apotheker of een expert.

Wil je goed slapen? Begin bij het zachtste dekbedovertrek>.

3.Vitamine D

Door buiten te zijn, minimaal een half uur per dag en liefst een uur, maakt je lichaam deze belangrijke vitamine aan. Hoeveel heb je nodig per dag? Het gemiddelde zou 10-20 microgram zijn voor volwassenen en ben je 65+, dan mag dat 20 microgram zijn. Vraag advies aan de apotheker. Meestal is vitamine D3 in druppelvorm verkrijgbaar. In eieren, avocado, vette vis (zalm, makreel, haring) en sardientjes in olie zit vitamine D.

Wil je goed slapen? Begin bij een goed dekbed>


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!