Menu
EUR
4 Tips om (nieuw) beddengoed van Egyptisch katoen te wassen

4 Tips om (nieuw) beddengoed van Egyptisch katoen te wassen

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Egyptisch katoen, een stof die zachter, fijner is en langer meegaat dan elk ander katoen. Slapen onder beddengoed van deze kwalitatieve stof is als een droom. Maar nu, hoe zorg je ervoor dat de stof zo lang mogelijk mooi blijft? Het zou natuurlijk zonde zijn om je zachte nieuwe beddengoed te verpesten na een ronde in de wasmachine. Heb je bijvoorbeeld speciaal wasmiddel nodig of een wasprogramma waar de was nog kletsnat uitkomt? Lees snel verder en ontdek hoe makkelijk het is

Bekijk het dekbedovertrek van de foto

Tips voor het wassen van Egyptisch katoen

We kunnen meteen al verklappen dat je Egyptisch katoen gewoon in de wasmachine kunt stoppen. Juist door de goede kwalitatieve stof kan je Egyptisch katoen bijna niet verpesten in de was. Je kan de stof gewoon wassen met je gebruikelijke wasmiddel en ook een speciaal wasprogramma is niet nodig. Om het beddengoed zo lang mogelijk mee te laten gaan en zo mooi mogelijk te houden, hebben we een paar tips voor het wassen van je nieuwe Egyptisch katoenen dekbedovertrek  en/of hoeslaken:

 

Tip 1: De eerste 4x koud wassen

Was het beddengoed de eerste keer met koud water. De volgende drie keer dat je je bed in de was doet, was je het op 30ºC . In deze wasbeurten kan de stof nog wat krimpen, hier is bij het maken uiteraard al rekening mee gehouden door het atelier. Daarna mag je wassen op 60ºC. Deze volgorde is belangrijk omdat het de comfort en levensduur van de stof verlengt. En ook niet onbelangrijk, de kleur blijft op deze manier het mooiste.

Bekijk hier de mogelijkheden

Tip 2: Hang het gewassen beddengoed op

Dekbedovertrek

Voor de minste kreukels en de langste levensduur van het beddengoed, laat je het na het wassen uit de zon, in de lucht drogen. Hang het natte bedtextiel direct nadat het programma klaar is op. Hang het recht en netjes uit. Zo hoef je niet of weinig te strijken. Een extra tip: heb je geen waslijn, leg dan een strandhanddoek over een binnendeur ook over de hoek. Hang daar je dekbedovertrek overheen en zet het raam van die kamer op een kiertje. Draai het na een paar uur om. Mocht je hier geen ruimte of tijd voor hebben, dan is de droger gewoon een optie. Gebruik dan wel een kort programma op lage temperatuur.

Bekijk de dekbedovertrekken

Tip 3: Stop de wasmachine niet te vol

Het is nooit een goed idee om je wasmachine tot de nok vol te stoppen. Je was wordt er namelijk minder schoon van. Met Egyptisch katoen  zal de stof ook meer gekreukeld uit de wasmachine komen. Let daarnaast ook op eventuele ritsen en knopen van andere spullen die je mee wast. Dat kan je beter niet doen. Je wilt tenslotte geen gaten of halen in je mooie beddengoed.

 

Tip 4: Was met gelijke kleuren

Misschien een inkoppertje maar volgens mij hebben we allemaal wel eens de klassieke was-fout gemaakt.. Onze collectie Egyptisch katoen kan je in effen en vele kleurencombinaties bestellen. Zoals het oranje bruine Gemini: de kleuren zijn was-vast en geven dus niet aan elkaar af. Wel kan bijvoorbeeld een rood t-shirt af geven op je andere wasgoed. Voor de zekerheid ga je dus voor een wasbeurt met dezelfde kleuren, of nog beter, doe een was met alleen je beddengoed.

Bekijk de dekbedovertrekken

Geniet van de zachtheid van je beddengoed

Het onderhouden van Egyptisch katoen is dus heel makkelijk! Er zijn geen speciale wasprogramma’s of wasmiddelen nodig en het beddengoed kan gewoon in de wasmachine. Kortom ook een kind kan deze was doen. Laat je daarin dus niet tegenhouden in het aanschaffen van de prachtige en zachte stof.
Bekijk hier de mogelijkheden
Bekijk hier de stofstalen


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!