Menu
EUR
Badeendjes: bron van slechte bacteriën

Badeendjes: bron van slechte bacteriën

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Het is de combinatie van het slechte materiaal waarvan de meeste badeendjes gemaakt zijn en (warm) kraanwater. De zogenaamde polymeren uit plastic zorgen ervoor dat bacteriën een ideaal klimaat hebben om zich te vermenigvuldigen.

Niet alleen water bleek overigens een veroorzaker voor de overmatige groei van de schimmels en bacteriën. In de badeendjes werden tevens lichaamssappen (zweet en urine) en zeepresten gevonden.


Ziekenhuisbacterie in je badeend

Per badeendje werden er ongeveer 75 miljoen bacteriën, per vierkante centimeter (!) gevonden.  Waaronder Legionella en Pseudomonas aeruginosa, beter bekend als; de ziekenhuisbacterie.

 

Dus je badeendje in de prullenbak?

Toch hoeven we ons niet direct zorgen te maken. Een gezond persoon zal niet snel ziek worden van de schimmels en bacteriën uit een badeendje. Tenslotte zitten bacteriën overal. Ook in het dagelijks leven ondervinden we hier meestal geen hinder van.  

Een Legionella-besmetting vindt overigens plaats door middel van het inademen van waterdruppels. Je kind zal dus niet snel besmet raken van het opdrinken van het water uit een badeendje. Het is dus niet nodig om per direct alle badeendjes in de prullenbak te deponeren.

De ziekenhuisbacterie is wel iets waar men voorzichtiger mee dient te zijn, omdat dit oorinfecties zou kunnen veroorzaken en kinderen hier sowieso al gevoeliger voor zijn.


3 Tips: Wat kan je doen om je badeend schoon te houden?


1. Let op schimmelvorming

Dit herken je doordat er een donkere gloed onder het plastic te zien is. Als je water uit je badeendje knijpt zal je zien dat dit eruit komt samen met een vieze, zwarte drab. Op dit moment is het verstandig om je badeendje weg te gooien. Zelfs al is de kans op ziekte redelijk klein.


2. Spoelen

Het is sowieso verstandig om je badeendje- en al het bad speelgoed waar water in terecht kan komen, regelmatig om te spoelen met water van ongeveer 50, a 60 graden. Hierdoor doodt je alle bacteriën en kan er gewoon veilig met gespeeld worden door je kinderen, of jezelf!


3. Allert op oorinfecties

De ziekenhuisbacterie is wel iets waar men voorzichtiger mee dient te zijn, omdat dit oorinfecties zou kunnen veroorzaken en kinderen hier sowieso al gevoeliger voor zijn.

 

Wil je naast gezond badderen. ook hygiënisch slapen?

Zijde is anti bacterieel, anti schimmel en anti huisstofmijt. Een zijden kussensloop, ook mee op vakantie, is zo ingepakt. Een Tencel molton/kussensloop en matrasbeschermer zijn een barrière tussen jou en de huisstofmijten. Zo adem je geen uitwerpselen van deze van nature in textiel aanwezige beestjes, in.  Ook gaat je kussen of matras langer mee. Van al die liters vocht per jaar, slijt je kussen en matras sneller. Dat te voorkomen, is fijn voor je portemonnee. Tencel is, anders dan de normale matrasbeschermer, wel ademenend en ventilerend. Dus je krijgt er geen hitte of transpiratie van.

 

(bron: NOS.nl)


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!