Menu
EUR
Beauty in de winter zonder deze winterkwalen

Beauty in de winter zonder deze winterkwalen

Door: Silk Heaven, Mirna Reacties: 0

Als een beauty de winter door

Al deze winterse elementen kunnen zorgen voor meerdere kwaaltjes. Kwaaltjes die vervelend zijn, maar gelukkig zijn vaak heel gemakkelijk te verhelpen. Tenslotte willen we er ook tijdens de wintermaanden zo fris en fruitig mogelijk uitzien, niet waar?

Dit zijn enkele veelvoorkomende winterkwaaltjes met bijbehorende beauty producten om deze te voorkomen.

Veelvoorkomende winterkwaaltjes en producten om deze te verhelpen.

Ieder seizoen brengt op beauty gebied zowel voor- als nadelen met zich mee. In de zomer is het de zon, de warmte, zee-, of zwembadwater. En in de winter spelen de kou, kachel, regen, en sneeuw, onze huid en haren parten.

Als een beauty de winter door

Al deze winterse elementen kunnen zorgen voor meerdere kwaaltjes. Kwaaltjes die vervelend zijn, maar gelukkig zijn vaak heel gemakkelijk te verhelpen. Tenslotte willen we er ook tijdens de wintermaanden zo fris en fruitig mogelijk uitzien, niet waar?

Dit zijn enkele veelvoorkomende winterkwaaltjes met bijbehorende beautyproducten om deze te voorkomen.

  • Schrale handen zijn een veelvoorkomend en lastig probleem. Soms kan dit namelijk zelfs in dermate vorm voorkomen dat de huid van de handen kapot gaat en er pijnlijke kloven ontstaan. Eén van de oorzaken is de kou, maar ook een lage luchtvochtigheid door de verwarming is een grote boosdoener.

Zet een bakje water bij je verwarming of hang een speciaal waterbakje aan je verwarming. Zorg ook dat het verschil tussen nacht en dagtemperatuur maximaal 3 graden is. Dat is beter voor de luchtvochtigheid.

Producttip: Handcrème met zijde proteïnen. Nog beter in combinatie met zijden handschoenen om te zorgen dat de handcrème zijn werk zo goed mogelijk kan doen!

  • Statische haren in de winter komen veel voor, omdat je haar in de winter simpelweg niet genoeg vocht krijgt. Dit heeft te maken met de droge winterlucht. Het is dan ook een bekend beeld voor veel van ons:

Je komt van de ijzige kou, binnen op een aangenaam warm kantoor. Het is tijd om je muts af te doen. Hallo statische haren! Daar ging je zorgvuldig gestylde kapsel. Balen. 

Gebruik in de winter een wax om je haren beter in model te houden. Misschien heb je die in de zomer niet nodig, maar in de winter kan je haar om wat andere stylingsproducten vragen. Win advies in bij je kapper.

Producttip(s): Borstel je haar om te beginnen met een borstel van echt evenzwijnhaar om je statische haren in bedwang te houden. Om je haar te voorzien van extra vocht is een regelmatig haarmasker dé oplossing. Nog beter: een haarmasker met zijde proteïne. Een beanie met zijden voering zorgt ervoor dat je haar zelfs met een muts prachtig in model blijft zitten!

  • Een droge huid wordt veelal veroorzaakt door dezelfde elementen zoals bij de schrale handen en is net zo irritant! Een droge huid kan namelijk gaan schilferen, jeuken en kan voor meer ongemakken zorgen bij mensen met huidklachten zoals eczeem.

    Tip: maak je borstel en kam elke week schoon. Dan voorkom je dat je met een vuile kam ook meer jeuk of schilfers of vet haar veroorzaakt, zonder dat je het door hebt. Reinig je borstel met lauwwarm water en een milde shampoo.

    Wist je tevens dat zijde sowieso zeer aangenaam is en voordelen heeft voor de gevoelige, of droge huid? Je kan dus zonder problemen cocoonen met een mok fairtrade warme chocomelk. Heerlijk onder een zijden plaid.

Welk winterkwaaltje heb jij rond deze tijd het meeste last van en heb je een beauty tip nodig om deze te verhelpen? Deel dit in een reactie.

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!