Menu
EUR
Beddengoed –  sleutel tot serene slaapkamer

Beddengoed – sleutel tot serene slaapkamer

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Beddengoed en de slaapkamer

De slaapkamer is misschien wel de belangrijkste kamer in je huis. Een goede nachtrust is extreem belangrijk voor een lang, gelukkig en gezond leven. Deze kamer kan dan ook wel wat extra aandacht gebruiken. Het juiste beddengoed is de sleutel tot een optimale slaapomgeving, maar er is meer dan beddengoed om in overweging te nemen. Maak van je slaapkamer een oase van rust met deze vier handige tips


Verduister de slaapkamer

Om optimaal te kunnen slapen, dien je te zorgen voor een slaapkamer die goed verduisterd is. Wanneer een ruimte goed verduisterd is, zal het lichaam meer melatonine aanmaken. Dit is nodig om slaperig te worden en in slaap te kunnen vallen. Zorg dus voor goede blindering voor de ramen, dikke gordijnen en schakel elektronische apparatuur – waar licht vanaf komt – bij voorkeur uit. Ook voordat je naar bed gaat is het goed al voor de nodige verduistering te zorgen. Vermijd het gebruik van tablets en computers vlak voor het slapen gaan en dim de lichten.
 

Vermijd lawaai

Zelfs al heb je geen moeite in slaap te vallen met geluid op de achtergrond, dan kan lawaai er alsnog voor zorgen dat je onrustig slaapt. Probeer daarom je slaapkamer zo geluidsdicht mogelijk te maken. Denk hierbij aan dubbele beglazing, de juiste inrichting en andere maatregels om voor een goede geluidsisolatie te zorgen. Ook kunnen dikkere gordijnstoffen helpen geluid te weren.
 

Kies voor rustgevende kleuren

De kleuren die je in de slaapkamer gebruikt zijn erg bepalend voor de rust binnen de ruimte. Denk niet alleen aan lichte kleuren voor je muren, vloer en het plafond, maar kijk ook eens kritisch naar de kleur van je meubels en beddengoed. Ben je ervan overtuigd dat frisse kleuren je kunnen helpen vrolijk wakker te worden en op te staan, dan vormt dit geen probleem op het moment dat je zorgt voor goede verduistering.
 

Zorg voor fijn beddengoed

Je bed vormt één van de belangrijkste elementen in de slaapkamer en dient dan ook de meeste aandacht te krijgen. Zorg dan ook voor het beste beddengoed en  een goed matras die de juiste ondersteuning biedt. Wat de juiste ondersteuning is, verschilt per persoon. Dit geldt ook voor het hoofdkussen. De één heeft een dikker en steviger hoofdkussen nodig, terwijl een ander juist het prettigst slaapt op een dun hoofdkussen. Voor de rest van het beddengoed geld ook, dat het per persoon kan verschillen wat prettig slaapt. Echter is er één type beddengoed wat voor de meeste mensen ideaal slaapt: zijden beddengoed. Beddengoed van zijde is namelijk warmte- en vochtregulerend. Ook is het antiallergisch en antistatisch. Daarbij is het welbekend dat zijde enorm zacht is. Beddengoed van zijde is dus niet voor niets zeer geschikt voor in je rustige serene slaapparadijs!

Is jouw slaapkamer aan een make-over toe? Wat voor een beddengoed gebruik jij? Deel het met ons in een reactie!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!