Menu
EUR
Bestrijd bedwantsen met een matrasbeschermer

Bestrijd bedwantsen met een matrasbeschermer

Door: slaapadviseur Silk Heaven Reacties: 0

 

Wat is een bedwants?

Volwassen, bloedzuigende bedwants (foto: Piotr Naskrecki, Public health image library database (PHIL) of the US Centers for Disease Control (CDC))

Een bedwants is een parasitair insect van gemiddeld 6 mm lang. De beestjes voeden zich met bloed van mens en dier. Ze kunnen wel 35 weken zonder voedsel. Nadat ze zich hebben volgezogen met bloed kleuren zij van roodbruin naar donkerrood. Bedwantsen houden niet van licht en kruipen daardoor overdag terug naar hun schuilplaats, waaronder in het matras. Een matrasbeschermer kan voorkomen dat de bedwantsen van het matras een schuilplaats maken.

Bedwantsen komen het meest voor in de slaapkamer maar kunnen ook in andere ruimtes voorkomen. Ze verstoppen zich in meubels, naden, kieren, achter schilderijen en rondom stopcontacten. Ze zijn razendsnel en kunnen zich daardoor makkelijk verspreiden. Via meubilair en bagage komen bedwantsen in andere woningen terecht. Het beestje is dan ook erg gevreesd onder reizigers, hostels en hotels.


U zult snel genoeg merken wanneer het beestje zich ook in uw woning schuilhoudt. Wanneer de bedwants zich volzuigt met uw bloed, ontstaan er bulten op uw lichaam die enorm jeuken. De bulten hebben wat weg van muggenbulten. De volgende keer dat u op zoek gaat naar die vervelende mug, doorzoek dan ook goed uw matras en de rest van de kamer. Wees er zeker van dat u niet geteisterd wordt door de bedwants.

 

Hoe kan ik bedwantsen bestrijden met een matrasbeschermer?

Bedwantsen zijn steeds moeilijker te bestrijden, omdat zij immuun lijken te zijn voor diverse bestrijdingsmiddelen. Een matrasbeschermer kan echter voorkomen dat de bedwantsen van uw matras een schuilplaats maken. Een tencel® matrasbeschermer is hier een perfect voorbeeld van. Door de dichtheid kunnen bedwantsen niet door de stof kruipen en zich in uw matras nestelen. TIP: neem het mee op vakantie!~Voor meer informatie over een geschikte matrasbeschermer, klik hier

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!