Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
18 maart 2016

De bedwants maakt comeback - Bestrijd met Tencel

Tencel en bedwantsen

Het leek er even op dat de bedwants tot het verleden behoorde, maar helaas steekt hij hier en daar weer de kop boven de lakens. In Amsterdam komt de bedwants steeds vaker voor, maar ook op andere plaatsen lijken ze zich te verspreiden. Nu blijkt het tot overmaat van ramp dat zij ook nog eens immuun zijn geworden voor gif. Tencel® biedt mogelijk de uitkomst, doordat Tencel® een enorm grote vezeldichtheid kent, kunnen bedwantsen simpelweg niet hun weg naar het matras vinden.


Het herkennen van de bedwants

 1. Een bedwants is beestje van ongeveer 6mm. De bedwantsen komen voornamelijk voor in het bed, maar je komt ze mogelijk ook ergens anders in het huis tegen. De kleur van de bedwants kan variëren van bijna wit, tot donkerbruin en fel oranje.
 2. Niet alle beestjes rond je bed hoeven bedwantsen te zijn. Wees zeker van je zaak, alvorens je met bestrijden begint.
 3. Een gevolg van bedwantsen is wakker worden vol met jeukende bulten. Mocht dit het geval zijn, dan is het een goed idee je bed aan een inspectie te onderwerpen.


Waar komen bedwantsen voor en waar komen ze vandaan?

 1. Bedwantsen komen eerder voor in jeugdherbergen of hotels dan in je huis. Kortom, de plekken waar veel verschillende mensen slapen. Bedwanten kunnen namelijk meereizen met de bagage.
 2. Bedwantsen komen vooral voor in en rondom het bed. Ze voelen zich vooral aangetrokken tot boxspring-matrassen.
 3. Bedwantsen zijn erg plat, waardoor het voor hen makkelijk is zich te verstoppen in hoekjes en gaatjes in de slaapkamer of meubels.
 4. Ze kunnen zich ook van huis naar huis verplaatsen, doordat ze gemakkelijk door kleine gleufjes in de muur kunnen.
 5. Ze geven de voorkeur aan warme plekken en zijn daarom soms zelfs in laptops te vinden. Ook komt het soms voor dat ze meereizen met vogels of vleermuizen.


Hoe voorkom je bedwantsen?

 1. Als je op reis bent, controleer dan de bedden. Zorg ervoor dat je niet in een kamer slaapt waar de beestjes zich bevinden. Haal de lakens van het matras om het matras te inspecteren. Bloedvlekjes zijn mogelijk ook een teken dat er bedwantsen zijn. Zet je bagage niet meteen op het bed, maar doe dit pas na de grondige inspectie. Let ook op de meubels.
 2. Mocht het toch voorkomen dat bedwantsen met je zijn meegereisd, doe dan alle was in plastic zakken en knoop deze goed dicht. Was en droog de kleren op een hoge temperatuur.
 3. Ook kun je  matrasbeschermers van Tencel® gebruiken en meenemen op vakantie of zakenreis. Tencel® kent namelijk een grote vezeldichtheid. Voor een bedwants is het praktisch onmogelijk om door deze stof te dringen.

Heb jij ooit last gehad van bedwantsen? Hoe heb jij deze toen bestreden? Deel het met ons in een reactie! 

Bron foto bedwants: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bedwants  

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter