Menu
EUR
Deze essentiële oliën helpen je ontspannen en beter in slaap te komen

Deze essentiële oliën helpen je ontspannen en beter in slaap te komen

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Heb je moeite met in slaap komen? Of duurt in slaap vallen gewoon net wat langer dan je wilt? Help jezelf dan ontspannen en beter in slaap komen met natuurlijke essentiële oliën. Ook wel etherische oliën genoemd. Er zijn veel verschillende essentiële oliën die je helpen ontspannen en daardoor zorgen voor een betere nachtrust. In deze blog lichten we de werking van twee van deze ontspannende essentiële oliën uit: lavendel en mandarijn.

Wat zijn essentiële oliën?

Maar eerst, wat zijn essentiële oliën nou precies? Simpel gezegd zijn het sterk geconcentreerde plantenextracten. Hoe deze oliën uit de plant gehaald wordt verschilt per plant. Zo wordt bij bloemen de olie uit de bladeren gehaald, zoals bij rozen - of lavendel olie. Maar citrusoliën worden bijvoorbeeld uit de schil gehaald. Wat de oliën gemeen hebben is dat ze 100% natuurlijk én extreem krachtig zijn. En daardoor heb je slecht een paar druppels nodig en moeten ze altijd verdund worden voordat je de olie op je huid aanbrengt.

Lavendel

Lavendel, dit welbekende paarse bloemetje ruikt niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens goed voor je mentale gesteldheid. De aromastoffen in lavendel helpen je namelijk ontspannen. En doordat je minder gestrest bent slaap je makkelijker in. Maar naast sneller in slaap vallen kom je door lavendel ook sneller in je diepe slaap. Het schijnt zelfs dat je er ook betere en rustigere dromen van krijgt. Dit alles bij elkaar zorgt er in ieder geval voor dat je de volgende ochtend uitgerust wakker wordt. Je kunt lavendelolie op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van een spray waarmee je de geur door je (slaap)kamer verspreid. Een andere optie is de olie (verdund) op je huid smeren. Doe dit vooral ‘s avonds voordat je gaat slapen en vergeet je nek niet in te smeren voor een goed aanwezige geur.

Bestel de lavendel roomspray hier

Mandarijn

De geur en de sappen die vrijkomen als je een mandarijn pelt kennen we allemaal. Nou dat is dus de essentiële olie van de mandarijn. En wist je dat deze fijn geurende olie heel effectief is voor het beter kunnen slapen? Het stopt namelijk malende gedachten en reguleert het dag-en nachtritme. De mandarijnolie schijnt zelfs effectiever te zijn in zijn ontspannende werking dan lavendelolie. En dat zegt wat. Naast de kalmerende eigenschappen van de olie heeft de essentiële olie van de mandarijn nog meer voordelen. Zo kan de olie goed ingezet worden tegen een probleemhuid. De olie is namelijk heel huidvriendelijk. Hiervoor is wel de pure en verse olie van belang. Daarnaast kan de mandarijnolie ook helpen bij problemen met de spijsvertering. Kortom, deze kleine oranje vrucht moet je niet onderschatten.

Voor een optimaal ontspannen effect raden wij de Mag Essentials Magnesiumolie sleep & relax aan. Deze olie bevat een combinatie van de twee eerder genoemde essentiële oliën: lavendel en mandarijn. De magnesiumolie bevordert een diepere slaap en helpt bij stress en gespannen gevoelens. Masseer de olie in de huid van armen, benen en nek voordat je gaat slapen. Bestel de olie hier.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!