Menu
EUR
Een beauty slaapje, maakt slapen werkelijk mooier?

Een beauty slaapje, maakt slapen werkelijk mooier?

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

De uitspraak ‘een schoonheidsslaapje doen’ kennen we allemaal. Maar werkt het echt zo? Word je werkelijk een beauty door te slapen? Een snel en simpel antwoord op deze vraag is: ja. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat mensen die voldoende hebben geslapen en dus uitgerust zijn als mooier worden beoordeeld dan uitgeputte mensen met weinig slaapuren. En dat is goed te verklaren. Naast dat genoeg slapen je hart gezond houdt, je spanning en stress niveau vermindert en je alerter en slimmer maakt, is slapen bedoeld om te herstellen. Simpel gezegd maakt je lichaam je tijdens een nachtelijke herstelperiode weer een beauty voor de volgende dag. We leggen je uit wat het effect van slapen is op onder andere je huid en haar.

4 effecten van slaap op je huid

Zoals we al schreven, tijdens het slapen hersteld je lichaam. Er worden hormonen en vitamines aangemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd. We beschrijven een paar processen die allemaal invloed hebben op je huid en dus op de mate van beauty zijn.

1.Aanmaak van eiwitmoleculen 

Je huid heeft veel te verduren overdag. Stress, stralingen, viezigheid, noem maar op. Om dit te herstellen zijn eiwitmoleculen nodig en die maak je vooral aan als je slaapt. Te weinig slaap zorgt voor een tekort aan eiwitmoleculen en dus te weinig moleculen voor het herstellen van de huid. Een hulpmiddel om tijdens de nacht extra eiwitmoleculen aan te maken is een zijden kussensloop. Pure zijde bestaat uit 18 eiwitten, ook wel aminozuren genoemd. Het is daarom dat zijde ook als ingrediënt wordt toegepast in cosmetica en een geliefd beauty product is.

Bekijk natural beauty voordelen zijden kussensloop >

2.Hyaluronzuur als beschermlaag

Hyaluronzuur zorgt voor een beschermlaag van je huid en zorgt voor een gevoede en goed uitziende huid. Als je echter te weinig slaapt maken je bijnieren meer cortisol (stresshormoon) aan. De verhoogde cortisol zorgt voor een forse vermindering van hyaluronzuur en dus voor een droge huid die minder goed beschermd is.

3.Melatonine voor nieuwe collageen

Een voldoende dosis melatonine zorgt er niet alleen voor dat je in slaap valt. Het stofje heeft ook positieve effecten op de huid. Het beschermt tegen celschade, helpt de huid herstellen en zorgt ervoor dat de huid nieuwe collageen aanmaakt. En collageen zorgt er weer voor dat de huid bij elkaar blijft en gaat zo rimpels tegen.

4.Bloedtoevoer voor een boost

‘s Nachts zorgt je lichaam voor extra bloedtoevoer naar je huid wat zorgt voor een boost en stralende huid. Gebeurd dit niet of te weinig? Dan kan het bloed ophopen onder de ogen met als gevolg wallen en donkere kringen.

Slapen zorgt voor mooier haar

Naast een mooiere huid door goed en voldoende slapen heeft slapen nog een beautyvoordeel. Je haar wordt er namelijk gezonder en voller van. Tijdens het slapen worden de wortels van je haren gevoed met voedingsstoffen, vitamines en mineralen uit het bloed. Maar dan moet je je lichaam wel genoeg tijd geven tijdens de nacht. Doe je dit niet dan kan het effect haaruitval zijn of gebroken en kapot haar.

Het antwoord moge duidelijk zijn, slaap is heel belangrijk voor het herstellen en mooier maken van je huid en haar. Dus ja, een schoonheidsslaapje maakt je werkelijk mooier. En dat maakt genoeg en goed slapen de grootste beauty tip ooit. Help je huid en haar nog meer met een zijden kussensloop. Combineer het originele Silk Heaven 100% zijden kussensloop eenvoudig met je eigen dekbedovertrek. Naast dat het heerlijk zacht en luxe aanvoelt, voorkomt het slaapvouwen in je gezicht. Het geeft je gladder haar zonder pluizen of gespleten haarpunten. De ideale huid- en haarverzorging terwijl je slaapt! Kies voor Silk Heaven kwaliteit 100% puur zijden kussensloop, verkrijgbaar in 19 momme (19MM) en 22 momme (22MM) kwaliteit.

Bekijk 100% zijden kussenslopen >


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!