Menu
EUR
Een betere nachtrust met planten in de slaapkamer

Een betere nachtrust met planten in de slaapkamer

Als je de slaapkamer gaat inrichten, dan denk je waarschijnlijk niet aan plant. En dat is begrijpelijk! Het is toch wel echt de moeite om je eens te verdiepen in slaapkamerplanten. Naast een goed matras, fijn kussen en heerlijk beddengoed zijn er meer aspecten die kunnen bijdragen aan een goede nachtrust.

Hoe werken luchtzuiverende planten?

Je hebt er wellicht al wel eens van gehoord: lucht zuiverende planten. Deze planten halen met hun blad schadelijke stoffen uit de lucht. Deze stoffen worden in de plant opgeslagen en ook weer afgebroken.

Naast het verwijderen van schadelijke stoffen halen lucht zuiverende planten ook CO2 uit de lucht. De CO2 wordt opgeslagen in de huidmondjes van het blad. Hierna wordt de CO2 weer omgezet in zuurstof en waterdamp. Dit zorgt niet alleen voor een schone lucht, maar ook de luchtvochtigheid in de slaapkamer verbetert.

Luchtvochtigheid in de slaapkamer

Een goede luchtvochtigheid in de slaapkamer is essentieel voor de nachtrust. Zodra de luchtvochtigheid hoog is, wordt het voor je lichaam tijdens het slapen lastig om vocht te verdampen. Hierdoor ga je veel zweten ongemakkelijk slapen.

Al is een lage luchtvochtigheid ook niet ideaal. Met een lage luchtvochtigheid kan je huid en holtes uitdrogen, waardoor je vatbaarder bent voor virussen. Een droge lucht kan daarnaast ook zorgen voor een droge, jeukende en geïrriteerde keel. Ook niet erg bevorderlijk voor de slaap! Door slaapkamerplanten toe te voegen, zorg je voor een betere luchtvochtigheid.

Bekijk hier plantaardig beddengoed van bamboe>

5 Goede slaapkamerplanten

Om je een beetje op weg te helpen hebben we 5 slaapkamerplanten voor je op een rijtje gezet.

1.De Ananasplant

Heb je een snurkende partner, of ben je zelf een snurker? Dan zou de Ananasplant een goede oplossing kunnen zijn. De meeste planten gebruiken hun luchtzuiverende functie overdag, maar de Ananasplant doet dit in de nacht. Dit houdt in dat er terwijl je slaapt nieuwe zuurstof in de ruimte komt. En extra zuurstof is weer bevorderlijk tegen snurken. Of een Ananasplant echt werkt tegen snurken is niet wetenschappelijk bewezen, maar proberen kan geen kwaad.

2.Calathea

De Calathea is naast een prachtige plant ook erg luchtzuiverend. Het fijne aan Calathea’s is dat ze niet erg groot worden. Zo kun je gerust de plant naast je bed zetten. Een Calathea heeft daarnaast ook nog een extraatje. Zodra de zon ondergaat sluit de plant haar blad, om ze vervolgens in de ochtend weer te openen. De plant gaat als het ware in slaapstand. Perfect voor in de slaapkamer dus!

3.Ficus

Als je wat meer ruimte hebt, is de Ficus een goede optie. Een prachtige plant met opvallend blad. Zeker het blad van Ficus Lyrata is erg groot. De grootte van het blad is natuurlijk van belang tijdens het zuiveren van de lucht. Als je kiest voor een Ficus dan heb je maar weinig ruimte nodig. De plant groeit voornamelijk in de hoogte. Des te groter de plant wordt, des te groter het blad wordt.

4.Monstera

De Monstera behoort tot de familie van de Philodendrons. Het zijn makkelijke kamerplanten die ook nog eens goed zijn het zuiveren van de lucht. Als je een ruime kamer hebt is een Monstera een uitstekende slaapkamerplant. Monstera’s kunnen vrij wild om zich heen groeien, maar met een mosstok houd je ze goed in toom.

5.Bananenplant

Voor een tropische sfeer in de slaapkamer kun je ook kiezen voor de luchtzuiverende Bananenplant. Bananenplanten kunnen erg groot worden. Dat is erg voordelig voor de luchtzuiverende functie. Hoe groter het blad, hoe meer huidmondjes ze hebben. Als kamerplant zal de Bananenplant niet gauw bananen produceren, maar dat maakt de plant zeker niet minder leuk.

Wist je dat je van planten ook heel zacht beddengoed kan maken?
Bekijk hier plantaardig beddengoed van bamboe>


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!