Menu
EUR
Een zijden kussensloop en 5 afkoeltips om lekker te slapen

Een zijden kussensloop en 5 afkoeltips om lekker te slapen

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Wat zijn we blij met de zomer! Zelfs al vieren de meeste mensen dankzij corona nu hun vakantie in eigen land; het vooruitzicht van een brandend zonnetje, geopende terrasjes en barbecues in de tuin doet ons goed. Er is echter een nadeel. De warme dagen gaan gepaard met warme, klamme nachten en dit is iets waar menig mens letterlijk van wakker ligt. Gelukkig zijn er enkele tips om toch aan je nachtrust toe te komen zelfs zonder airco! Wist je bijvoorbeeld dat een zijden kussensloop ook heerlijk verkoelend werkt?

Koel blijven zonder airco

Zon, zee, sangria… Je kan het een simpele ‘vakantie’ noemen. Om eerlijk te zijn is erop uitgaan tijdens de vakantieperiode niets anders dan het beetje tender love and care wat je aan jezelf cadeau geeft, zo nu en dan. Van zomerse zonnigheid leven we op! We gaan naar buiten, wandelen, zwemmen en als het even kan; met het vliegtuig richting een vakantieoord om het hoogseizoen te vieren. Het laatste zit er helaas niet in, dus we zullen het moeten doen met de Nederlandse zomer en alles wat erbij komt kijken. Wisselvallig weer en hete zonnige dagen, met klamme nachten. Nu kan je natuurlijk je zuurgespaarde vakantiegeld uit geven aan een peperdure airco, maar er zijn ook nog andere dingen die je kan doen om iets koeler te slapen.

 

5 Tips om koel te slapen

1)Neem een lauwe douche

Je zou kunnen denken dat je na een bloedhete zomerdag beter onder de koude douche kan springen, maar niets is minder waar. Van koud water gaan je bloedvaten vernauwen, waardoor je lichaam warmte lastiger kwijtraakt. Door warm of lauwwarm water gaan je bloedvaten open staan. Hierdoor raak je de warmte een stuk gemakkelijker kwijt en slaap je beter.

 

2)Niet tegen elkaar aan liggen

Grote kans dat je hier sowieso al niet aan moet denken, maar tegen elkaar aankruipen werkt niet bevorderlijk als je probeert om enigszins koel te blijven in bed. Ga dus een beetje uit elkaar liggen. Zo heb je geen last van elkaars lichaamswarmte.

 

3) Aftersun

Niet alleen nuttig voor als je last hebt van zonnebrand, maar ook omdat aloë vera een verkoelende werking heeft. Smeer dus altijd een beetje aftersun voordat je gaat slapen. Nog beter: bewaar de tube in de koelkast. Het verkoelende effect werkt zo nog beter.

 

4)Een zijden kussensloop is je beste vriend!

Zijde werkt verkoelend bij hitte en is dus ideaal voor tijdens de warme, klamme zomernachten. Met een zijden kussensloop houd je letterlijk ‘het hoofd koel’, maar voor dubbel comfort is een zijden dekbedovertrek en zijden laken helemaal geweldig om toch goed te kunnen slapen. Lees de reviews of het ook wat voor jou is.  Zijde is daarnaast onwijs goed voor je haar, huid en bij allergische klachten. Nog een prachtig voordeel: zijden beddengoed is onwijs snel droog, waardoor je ook geen last hebt van zweet. Hoe warm het ook wordt! Wie zegt dat je het vliegtuig moet pakken om compleet tot rust te komen!?

 

5)Houd warmte buiten

Het is verleidelijk om bij mooi weer, alle ramen en deuren open te gooien. Dit is echter iets wat je beter niet kan doen. Door alles (tegen elkaar) open te zetten laat je de warme lucht namelijk letterlijk binnen. In de avond, als de gemiddelde temperatuur richting de 20 graden daalt) kan je alles even lekker tegen elkaar openzetten om het in huis goed af te laten koelen. Schijnt overdag de zon op je slaapkamerraam? Je gordijnen dichthouden werkt als een trein om de warmte die hierbij komt kijken buiten te houden.

 

Ga jij nog op vakantie deze zomer? Deel jouw nuttige afkoeltips in een reactie. 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!