Menu
EUR
Fris en uitgerust wakker met bamboe kussen

Fris en uitgerust wakker met bamboe kussen

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

Bamboe is zacht, sterk en ventilerend. Om deze reden is bamboe ideaal om te gebruiken als beddengoed. Als dekbed, dekbedovertrek, of dus een bamboe kussen.  Welke garant staat voor een uitgerust en fris gevoel na een nacht heerlijk slapen.


Wat is bamboe textiel?

We hebben allemaal wel eens een tuinhek of stoel gezien, gemaakt van bamboe.

Bamboe wordt dus ook steeds vaker verwerkt tot textiel, om uiteindelijk te eindigen als zijdezacht beddengoed. Niet vreemd dat bamboe textiel zo geliefd is, want buiten het feit dat bamboetextiel zacht is, is het ook warmte-regulerend en buitengewoon mild voor de huid. Bovendien groeit bamboe ook nog eens makkelijk. Zonder het gebruik van meststoffen en pesticiden. Een beetje water volstaat.  Dit in tegenstelling tot katoen, waar veel water en chemicaliën op gebruikt worden.

Naast je kussens  en dekbed is het mogelijk om al je beddengoed te vervangen voor de milieuvriendelijke bamboevariant. Denk aan je dekbedovertrek, hoeslaken en kussensloop.

De eigenschappen van bamboe beddengoed komen enigszins in de buurt van het luxere, pure zijde. Waar bamboe iets vriendelijker voor het budget lijkt te zijn.


Bamboe kussens

Een bamboe kussen werkt ook vocht- en temperatuur regulerend en is heerlijk zacht om op te slapen. Bamboe neemt 3-4x meer vocht op dan katoen. Door deze  eigenschappen is een kussen, of dekbed gemaakt van bamboe ideaal voor klachten zoals nacht zweten. Met als groot pluspunt dat de stof vrij blijft van (onaangename) geurtjes: bamboe is van nature antischimmel en antibacterieel. Geurtjes krijgen daardoor minder kans Ook voor astma- en eczeem-patiënten is beddengoed van bamboe een aangename, betaalbare oplossing, want bamboetextiel is ook nog eens hypoallergeen.



Viscose of koolstof 

Een kussen van bamboe kan gemaakt worden op verschillende manieren. Zo bestaat er de gewatteerde, viscose variant. Of het kussen waarbij het bamboehout wordt vermalen tot poeder en gemengd met koolstof. Dit mengsel wordt samengebracht tot de moleculaire structuren van polyester.

 

Eigenschappen bamboe viscose kussen 

  • Een hoofdkussen van bamboe neemt vocht op en is dus ideaal bij kwalen zoals nacht zweten. Wist je dat bamboe 4x meer vocht opneemt als katoen? Door de thermo regulerende werking is het kussen geschikt voor ieder seizoen.
  • Ben je een buikslaper? Geen probleem! Een bamboe hoofdkussen is te gebruiken bij iedere slaappositie.
  • Met een dergelijk hoofdkussen heb je geen last van nare geurtjes, of schimmels
  • Bamboe is vocht-regulerend
  • Een bamboe kussen is antibacterieel

 

Eigenschappen bamboe anti-stress kussen

  • Koolstof heeft een geur neutraliserende werking. Zweet en zelfs de lucht van sigaretten? Dit behoort met dit kussen tot de verleden tijd.
  • Eén van de bijzondere eigenschappen van een bamboe koolstof kussen is dat deze hygiënisch is. Het kussen heeft een antibacteriële werking en door de vocht regulerende eigenschappen gaat het ook de vorming van schimmels tegen.
  • Bamboe koolstof draagt bij aan een betere bloedcirculatie. Dit doet het door de infraroodstralen die ons lichaam aanmaakt, terug te sturen naar het lichaam. Hetzelfde als met een infraroodlamp, als het ware.
  • Een bamboe kussen met koolstof heeft ook een ontspannende werking. Door negatieve ionen af te geven voorkom je negatieve energie.

 

Zo word je super uitgerust wakker!



Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!