Menu
EUR
Gezond haar door een zijden kussensloop?

Gezond haar door een zijden kussensloop?

Door: Silk Heaven - Mirna Reacties: 0

Haarproducten zijn, afhankelijk van de kwaliteit, een goede oplossing voor problematische kapsels. Met de juiste shampoo, conditioner en aanvullende verzorging kom je vaak al een heel eind. Echter zijn (goede) producten vaak kostbaar, je bent zo 40 euro per maand verder en je dient deze regelmatig te gebruiken voor een optimaal resultaat. Gelukkig is er meer wat je kan doen voor een mooiere haardos.

Invloeden van buitenaf verminderen

Invloeden van buitenaf kunnen je haar beschadigen. Echter kunnen juist deze invloeden ook in het voordeel gebruikt worden. Zolang je maar weet wat en wanneer je het beste kan gebruiken doen voor welk probleem:

Vriendelijke tips voor je haar én portemonnee

1.De juiste luchtvochtigheid in huis

Een droge lucht is één van de grote boosdoeners op het gebied van droog en futloos haar. Ter vergelijking: de ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60% (bron: Essent) . Vooral in de winter daalt dit gemakkelijk tot de 25%. Dit mede door het gebruik van de kachel en het feit dat de luchtvochtigheid buiten ’s winters gemiddeld ook al een stuk lager is. Een luchtbevochtiger biedt hiervoor de oplossing. Echter kunnen waterbakjes voor aan de radiator ook al een groot deel van het probleem oplossen.

2.Let op de vitamines

Vitamine A is essentieel om de talgproductie (en dus ook die van de hoofdhuid) optimaal te houden. Een tekort zorgt voor een droge hoofdhuid en dit is funest voor het haar.  Vitamine A. vindt je in fruit, vlees, vis en zuivelproducten.

3.Een originele Silk Heaven 100% zijden kussensloop

De gladde structuur van een zijden kussensloop zorgt ervoor dat je haar het gedurende de nacht, minder zwaar te verduren krijgt. Materialen zoals katoen, bevatten grovere vezels en deze veroorzaken wrijving. Door deze wrijving ontstaat aan pluis, gebroken, gespleten haarpunten en zit je haar in de war als je opstaat. Polyester (satijn) is wel glad maar helaas kan het transpiratie veroorzaken en statische haren. Een zijden kussensloop is anti statisch, helpt bij transpiratie, ultra zacht en knuffelig en ook nog eens goed  ook voor je huid! Twee vliegen in één klap.

4.Gebruik de beste haarelastieken: scrunchies

Normale elastiekjes kunnen klitten, knopen en haarpijn veroorzaken. Met echte zijden scrunchies ben je daar vanaf. Ze blijven goed zitten en zijn ook mooi in je staart of knot.

Bekijk zijden scrunchies>

5. De juiste borstel

Een verkeerde, in de reguliere winkel gekochte borstel, kan zichtbare problemen veroorzaken voor het haar. Meestal worden deze producten gemaakt van kunststof en dit is niet vriendelijk voor de hoofdhuid en het haar. Als je snel last hebt van droogheid, pluis of statische haren. Dan is een borstel gemaakt van echt everzwijnenhaar dé uitkomst.

6.Het doucheritueel

De meeste mensen staan het liefst onder een hete douche en wassen zowat dagelijks hun haar. Beide gewoonten zijn slecht voor haar, wat sneller beschadigd raakt hierdoor! Het beste is je haren om de twee, of zelfs drie dagen te wassen en met lauwwarm water  in plaats van heet water. Dit om uitdroging te voorkomen. Om je haar na een wasbeurt extra te voorzien van de broodnodige hydratatie is een haarmasker aan te raden. Of gebruik een goede conditioner. Je kapper kan je daar ook goed over adviseren. Probeer eerst samples uit om te ervaren wat het resultaat is bij jouw haar.

Welke conditioner gebruik jij graag en waarom?

Wat zeggen de experts over zijde?

  • Tufts University (2007)

    Gedetailleerd onderzoek geeft aan dat zijde bestaat uit strengen van proteïnen en aminozuren vergelijkbaar met die van de huid.

  • Angelica Kavouni, Harley Street Plastic Surgeon Sunday Mail: Use silk pillowcases, they are less likely to catch fragile hair
 

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!