Menu
EUR
8 Haartips: verzorging van je haar

8 Haartips: verzorging van je haar

Door: Slaapadviseur Mirna Boomaerts Reacties: 0

De haartrends van nu, zijn vooral heel natuurlijk. Daarom is het een goed idee om de verzorging van je mooie lokken onder de loep te nemen. Ontdek hier de 8 tips voor de verzorging van je haar. In de winter en de zomer, zijn er net wat andere tips nodig voor je haar.

1-Slaap op een puur zijden kussensloop

Ook Trendstyle en Max TV adivseren het slapen op een zijden kussensloop, om klitten te voorkomen die uit de wrijving ontstaan. Net zoals Mika van Leeuwen, beautydeskundige van RTL4's Koffietijd. Volgens Mika moeten we investeren in een zijden kussensloop, zegt hij in zijn 3e tip: "De wrijving tussen je katoenen kussensloop en je haar zorgt voor gespleten haarpunten. Met een zijden sloop voorkom je wrijving van je haar en blijft het glanzender."

Bekijk zijden kussenslopen >

Zijde is een 100% natuurlijke textielvezel. Het is zacht, glad en de vezels zijn zo recht als een pennenstreep. Bij katoen zitten er schubben aan de vezels, welke onder een microscoop te zien zijn. Zijde helpt bij minder gespleten haarpunten, minder pluis en houdt je kapsel langer in model. Handig, dan kan je 's ochtends zo op pad. Zonder eerst nog te föhnen of lang te stylen. Wat ook weer beter is voor je haar. Hoe minder je hoeft te borstelen, hoe beter.

Bekijk zijden kussenslopen>
Natural beauty voordelen van zijde>

2-Gebruik milde shampoo

Zonder zeep en siliconen. Zeep is te herkennen aan het ingrediënt  lauryl sulfaten. Deze drogen je haar uit. Vooral voor krullen is dat extra belangrijk. Je kan ook op Google zoeken op de Curly Girl methode; het is heel wat werk om uit te zoeken welke merken wel en niet geschikt zijn om je krullen perfect te laten stralen, zonder pluis. Er zijn facebook groepen die bestanden en tips met elkaar delen.

Bekijk zijden kussenslopen>

3-Draag in de winter altijd een muts, die niet te strak zit

En in de zomer een zonnehoed of pet of UV filter serum op je haren om ze te beschermen tegen de zon.

4-Pas op met nat haar: dit is extra kwetsbaar

Zowel Max tv als Koffietijd en RTL praten erover; slaap nooit met nat haar. Evenals over het nu van een puur zijden kussensloop. Je haar is kwetsbaarder als het nat is. Dus laat het liever even drogen eerst of föhn het. Of kijk bij de Curly Girl methode; hoe je je haar in een speciale handdoek of T-shirt wikkelt. Kam het liever als het wat droger is. Datzelfde geldt voor styling en föhnen: dep het eerst goed droog en föhn het pas daarna. Meestal zit je haar ook echt alle kanten op als je met nat haar ging slapen. Dus het komt je kapsel ook niet ten goede:) 
Bekijk zijden kussenslopen >

5-Masker masker!

Ja, lekker een verwennerij voor je (droge) haren. Een wekelijks haarmasker is geen overbodige luxe. Vooral als je lang of halflang haar hebt. Dit geeft extra hydratie en voeding.

DIY tip Dit haarmasker van Macblogster.nl heb ik gebruikt en het beviel mijn krullen heel goed:

Ingrediënten

  • Een rijpe avocado
  • 3 of 4 theelepels honing
  • 8 of 10 druppels amandelolie

Gebruiksaanwijzing: Schil en snijd de avocado, doe alle ingrediënten bij elkaar en blend het met een mixer. Breng het aan op je natte haar. Vooral natuurlijk op de puntjes. Steek je haar op en doe er een plastic folie of zak omheen om het zo max een half uur in te laten trekken. Daarna uitspoelen en behandelen zoals je normaal doet.

6-Was je haar in de winter minder vaak

De droge lucht van de centrale verwarming droogt het toch al uit. Krijg je vet haar, dan is een spuitbus met droogshampoo wat voor je.
Je kan ook tussendoor wat leave-in conditioner in de haarpunten smeren.

7-Gebruik voordat je gaat föhnen, een warmte beschermende beschermende spray of mouse

Een föhn kan je haar beschadigen en uitdrogen. Vandaar dus deze tip: gebruik een warmte beschermende spray of mouse.

Bekijk zijden kussenslopen>

8-Gebruik geen elastiek maar een zijden scrunchie

Mika zegt ook in een artikel op RTL Nieuws: daar je je haar graag in een vlecht op staart, gebruik dan een zijden scrunchie. Dan heb je zo min mogelijk spanning op je haar. Met teveel spanning op je haar van normale elastieken kan je wat haarverlies krijgen, gebroken haar of klitten, haarpijn of een 'deuk'.
Bekijk zijden scrunchies>
Bekijk zijden kussenslopen>

bron www.trendystyle.net
bron RTLnieuws.nl


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!